Βαρδάκης: «Να μετατεθεί η αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Να μετατεθεί η αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πράκτορες ΟΠΑΠ εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για τη χρονική στιγμή που επέλεξε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη βεβαίωση του επιστρεπτέου μέρους όλων των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την ολοκλήρωση της βεβαίωσης  του επιστρεπτέου μέρους όλων των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, προχώρησαν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Πρωθυπουργό και προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Πολιτισμού  & Αθλητισμού, την επιστολή των Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης.

Ειδικότερα, μέσω της επιστολής οι πράκτορες ΟΠΑΠ εκφράζουν την διαμαρτυρία τους για τη χρονική στιγμή που επέλεξε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη βεβαίωση του επιστρεπτέου μέρους όλων των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία χορηγήθηκε για την ενίσχυση των επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας, καθώς συμπίπτει με την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, την προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο και τη συνολική αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Για τον λόγο αυτό ζητούν τη χρονική μετάθεση της αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής και την οριζόντια επιστροφή του 25%  της ενίσχυσης που δόθηκε για τον κλάδο.

«Μέσα σε τόσο ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, όσοι έλαβαν ενίσχυση των επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, καλούνται να την επιστρέψουν το ίδιο διάστημα με την εξυπηρέτηση φορολογικών υποχρεώσεων.

Είχαμε ζητήσει επανειλημμένα η επιστρεπτέα προκαταβολή, να γίνει μη επιστρεπτέα,  και μάλιστα πριν την έκρηξη του πληθωρισμού και τις τραγικές συνέπειες του πολέμου στην τιμή της ενέργειας. Μια τέτοια οικονομική απαίτηση από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τη συγκεκριμένη στιγμή θα είναι άλλο ένα δυσβάσταχτο βάρος το οποίο αδυνατούν να σηκώσουν.» υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.

Δεδομένων των παραπάνω, οι Βουλευτές Κρήτης καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν αναφορικά με το αίτημα των πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News