Πανελλήνιες 2022: Τέλος χρόνου για τα Μηχανογραφικά - Λήγει αύριο η προθεσμία

Ελλάδα
Πανελλήνιες 2022: Τέλος χρόνου για τα Μηχανογραφικά - Λήγει αύριο η προθεσμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι πότε είναι η προθεσμία υποβολής - Πώς να αποφύγετε λάθη

Οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους δελτίο για το έτος 2022 με τις σχολές που επιθυμούν για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση μέχρι και την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, (και ώρα 23:59), για να μπορούν να συμμετέχουν στην επιλογή για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα δεδομένα φέτος έχουν εκ νέου αλλάξει και το κυριότερο, τα βαθμολογικά «εισιτήρια» ανά τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας υπολογίζονται διαφορετικά, καθώς ισχύουν διαφορετικοί συντελεστές των μαθημάτων βαρύτητας για τα προγράμματα τους.

Ειδικότερα, από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή αποκτούν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/ και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Πώς μπορεί να αναιρεθεί μία οριστικοποιημένη αίτηση

Α3. Αναίρεση Υποβολής – εκ νέου Υποβολή.

Με τις ισχύουσες διατάξεις, ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη υποβάλει (ορισιτικοποιήσει) το Μ.Δ., μπορεί να προσέλθει στο Λύκειο, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του Λυκείου), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη υποβληθέν Μ.Δ.

Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας – ακυρώνοντας το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ υποβληθέν).

Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να του υποβάλει εκ νέου (αυτό το τελικό Μ.Δ. θα αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου), γιατί αλλιώς δεν θα έχει Μ.Δ.

Φωτογρφαία αρχείου Pexels 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News