Πολίτες άνοιξαν πανό στην Επίδαυρο κατά του Λιγνάδη - «Βιαστής είναι»

Κρήτη
Πολίτες άνοιξαν πανό στην Επίδαυρο κατά του Λιγνάδη - «Βιαστής είναι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έστειλαν το βράδυ του Σαββάτου, 16 Ιουλίου έστειλαν πολίτες στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Την Επίδαυρο, το βράδυ του Σαββάτου, 16 Ιουλίου επέλεξαν πολίτες για να στείλουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έκτιση της 12ετούς ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη, που κρίθηκε ένοχος για κατά συρροή βιασμούς δύο ανηλίκων χωρίς ελαφρυντικά.

Ειδικότερα, πριν ξεκινήσουν οι «Πέρσες» του Αισχύλου στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο, πολίτες άνοιξαν πανό, που έγραφε «Βιαστής είναι», με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα. Ο σκηνοθέτης της παράστασης ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους του καλλιτεχνικού κόσμου, που είχαν εκφράσει την αγανάκτισή τους για την αποφυλάκιση του τέως διευθυντή του Εθνικού. «Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι βιαστής. Το ίδιο δικαστήριο του δίνει το ελεύθερο να είναι βιαστής» είχε γράψει σε ανάρτησή του.

Η νέα διαμαρτυρία έρχεται λίγες ώρες μετά την απίστευτη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, που επιχείρησε υποτίθεται να περάσει στην αντεπίθεση, αφού έγινε γνωστό ότι η Λίνα Μενδώνη και ο Νίκος Γιατρομανωλάκης αποχώρησαν χθες βράδυ πριν από την έναρξη της παράστασης «Triptych: The Missing Door, The Lost Room, The Hidden Floor», στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όπου αναρτήθηκε πανό με το σύνθημα: «Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή».

Το ΥΠΠΟΑ δεν δίστασε επί της ουσίας να χαρακτηρίσει όλους διαμαρτυρόμενους για την υπόθεση... ως ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια» και όλες τις αντιδράσεις ως «εργαλειοποίηση του Πολιτισμού» προσθέτοντας μάλιστα πως «η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην παραστεί στην πρεμιέρα ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή».

Ωστόσο, χιλιάδες πολίτες, καλλιτεχνικά σωματεία, πρόσωπα των Γραμμάτων και των Τεχνών έχουν εκφραστεί κατά της αποφυλάκισης του 59χρονου με πολλούς να μιλούν ή να αφήνουν υπονοούμενα για απόπειρα συγκάλυψης της πολύκροτης υπόθεσης.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιγνάδης βγήκε προχθές από τον Κορυδαλλό προβαίνοντας σε προκλητικές δηλώσεις λες και παρακολούθησε άλλη δίκη και όχι τη δική του, επιχειρώντας να κάνει το άσπρο μαύρο, παριστάνοντας τον αθώο και αποθεώνοντας τον συνήγορό του, που διαβάζει όπως θέλει την απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ακολούθησε παράμεβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, που προχώρησε σε παρέμβαση ζητώντας τα πρακτικά της δίκης του ΜΟΔ, την αναφορά του εισαγγελέα, τις αποφάσεις και τις μειοψηφίες προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News