ΑΣΕΠ: 7.700 προσλήψεις σε Υγεία και Δήμους - Πότε ξεκινούν

Ελλάδα
ΑΣΕΠ: 7.700 προσλήψεις σε Υγεία και Δήμους - Πότε ξεκινούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην προκήρυξη, υπάρχει πρόβλεψη για αυξημένη μοριοδότηση για όσους δούλεψαν στην περίοδο της πανδημίας.

Νέα μεγάλη προκήρυξή του υπουργειου Υγείας που αφορά στην πρόσληψη 3.700 μόνιμων νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας αναμένεται να ξεκινήσει να τρέχει απο το Σεπτέμβριο. 

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ δήλωσε πως μετά τις προκηρύξεις των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, σειρά θα πάρει η προκήρυξη για 3.700 νοσηλευτές καθώς και νέα προκήρυξη για άλλες 4.000 θέσεις στους δήμους.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι χρειάζεται περίπου ενάμισι χρόνος από την ώρα της προκήρυξης του ΑΣΕΠ μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα προσλήψεων για τους υποψήφιους.

Στην προκήρυξη για την Υγεία και τους 3.700 νοσηλευτές, υπάρχει πρόβλεψη για αυξημένη μοριοδότηση για όσους δούλεψαν στην περίοδο της πανδημίας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ανέφερε πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η σχετική πλατφόρμα και, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ.

Λίγες μέρες πριν, στις 4 Ιουλίου ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, από τα Χανιά, δήλωνε:

«Αυτή τη στιγμή η προκήρυξη των 4.000 θέσεων νοσηλευτών ήδη βρίσκεται στο ΑΣΕΠ και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί και αφορά στο σύνολο της κάλυψης των θέσεων που έχει ζητήσει το νοσοκομείο Χανίων. Αντίστοιχα θα βγει προκήρυξη των 700 γιατρών. Εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα στις στοχευμένες ειδικότητες γιατί ήδη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν βγει αυτές οι ειδικότητες αλλά έχουν χαρακτηριστεί άγονες οπότε με κίνητρα που επεξεργάζεται η Αναπληρώτρια Υπουργός θέλουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να καλυφθούν οι θέσεις όπου υπάρχουν κενά.

Το Δεκέμβριο τα προσωρινά αποτελέσματα

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία επισκέφτηκε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις στη διαδικασία, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε πως είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, καθώς αφορά 127 νοσοκομεία. «Καταρχήν για το προσωπικό, έχει γίνει μία πολύ μεγάλη δουλειά από το υπουργείο πριν αναλάβω εγώ στο υπουργείο -αυτό το έζησα εγώ ως γιατρός- για να μπορέσουν να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με προσωπικό. Και στο Σωτηρία όπου δούλευα εγώ μέχρι τον Σεπτέμβριο ήρθε πάρα πολύ προσωπικό με σχέσεις όχι μόνιμες, αλλά και με σχέσεις μόνιμες, δηλαδή ήρθαν εντατικολόγοι με σχέσεις μόνιμες. Άρα, έγινε μία πολύ μεγάλη προεργασία από μέρους του υπουργείου. Τώρα για τις θέσεις και των νοσηλευτών που έγιναν, τα στοιχεία του προσωπικού και των επικουρικών που δουλεύουν, για να γίνει μία δίκαιη κατανομή και είναι 127 νοσοκομεία, δεν είναι πάρα πολύ απλό, δηλαδή να πεις ότι το Παπαγεωργίου θα πάρει 130 νοσηλευτές και δεν θα πάρει 85. Αυτό λοιπόν είναι δουλειά μηνών που έχει τελειώσει, οι θέσεις είναι στο ΑΣΕΠ και θα γίνει η προκήρυξη και, όπως είπε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο και προσωρινά αποτελέσματα θα έχουμε τον Δεκέμβριο», ανέφερε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News