Πάτρα: «Στο μυαλό της Ρούλας αγάπη, θάνατος και καταστροφή γίνονται ένα», αναφέρει η ψυχολόγος

Ελλάδα
Πάτρα: «Στο μυαλό της Ρούλας αγάπη, θάνατος και καταστροφή γίνονται ένα», αναφέρει η ψυχολόγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκθεση της ψυχολόγου που συνομίλησε με την μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου

Σε εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων φαίνεται να μπαίνει η υπόθεση θανάτου των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα της οικογένειας Δασκαλάκη. Το θρίλερ φτάνει στο τέλος του με την Ρούλα Πισπιρίγκου να αναμένεται να απολογηθεί για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ενώ ο φάκελος για την Τζωρτζίνα έκλεισε με την παράδοση της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης της κλινικής ψυχολόγου που διορίστηκε από την 18η ανακρίτρια. 

Στην έκθεση που παρουσιάζει το patrisnews.com η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρει στην ψυχολόγο πως την πνίγει το αίσθημα της αδικίας, ενώ υποστήριξε ότι πρώην σύντροφοι του Μάνου είχαν εμμονή μαζί του και μία εξ αυτών είχε «βάλει άνθρωπο να αρπάξει την Τζωρτζίνα μέσα από το σπίτι» και τον απώθησε με αποσμητικό σπρέι. Στην έκθεση ο Μάνος Δασκαλάκης περιγράφεται ως άνθρωπος με πρωταρχικό ενδιαφέρον του να μην εμπλακεί σε ότι γίνεται με την Ρούλα Πισπιρίγκου και που διαφεύγει από την πραγματικότητα στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει. 

Το πόρισμα της ψυχολόγου η οποία ορίστηκε από την ανακρίτρια για να συνομιλήσει με την Ρούλα Πισπιρίγκου: 

«Φαίνεται να είναι σημαντικό για εκείνη να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα. Ο λόγος της διέπεται από αντιφάσεις, διχοτομίσεις, διάψευση της πραγματικότητας και στερείται γνήσιου συναισθήματος. Οι πληροφορίες που δίνει δεν είναι αξιόπιστες καθώς σε πολλά σημεία η αφήγησή της φαίνεται μη αληθής, στην προσπάθειά της να διαψεύσει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Είναι φανερό ότι οι σκέψεις της και οι επενδύσεις της επικεντρώνονται γύρω από τον σύζυγό της, ενώ φαίνεται να δημιουργεί εκ των υστέρων κατασκευές για θέματα αντιζηλίας με άλλες γυναίκες.  

Οι περιγραφές για τα παιδιά της μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι τα αντιλαμβάνονταν ως μια ναρκισιστική προέκτασή της, που καλούνταν να εκπροσωπήσουν τον δικό της λόγο και τις δικές της επιθυμίες. Υπάρχει μια διαρκής διαπραγμάτευση μέσα της: κάποιος αγαπά πολύ κάποιον, ο οποίος τελικά τον εγκαταλείπει. Και αυτός που εγκαταλείπεται δε μπορεί να αντέξει αυτό και σκοτώνει ή καταστρέφει, προκειμένου να μην εγκαταλειφθεί.  

Και έτσι φαίνεται ότι στο μυαλό της η αγάπη, ο θάνατος και η καταστροφή γίνονται ένα».  

//--> //-->

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με πνίγει το αίσθημα της αδικίας 

Η πρώτη συνεδρία της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κλινική ψυχολόγο ξεκίνησε με την κατηγορουμένη μητέρα να αναφέρει «πιστεύω ότι θα δώσετε την αλήθεια για το παιδί μου, το πιστεύω». Στην ερώτηση πως είναι αυτή την περίοδο απάντησε «να σας πω ότι έχω ανάμεικτα συναισθήματα; Δηλαδή τώρα ζω το πένθος είμαι μόνη μου. Και για την μπέμπα. Και για την Τζωρτζίνα δεν πρόλαβα. Για την Τζωρτζίνα ξεκάθαρα δεν έχω προλάβει καθόλου. Τώρα μου βγαίνουν όλα. Το αίσθημα της αδικίας μεγάλο με πνίγει. Και θυμός έρχεται σας μιλάω ειλικρινά. Αλλά η απώλεια των παιδιών μου …ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Με συλλάβανε γρήγορα δεν είμαι έξω να αποδεικνύω αυτά που λέω με διάφορα μέσα όπως είναι το κινητό μου ας πούμε ένα μήνυμα σε ένα γιατρό». 

 

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News