Βουλγαρία: Δύο πυροσβεστικά πληρώματα θα σταθμεύουν στην Ελλάδα τον Ιούλιο

Ελλάδα
Βουλγαρία: Δύο πυροσβεστικά πληρώματα θα σταθμεύουν στην Ελλάδα τον Ιούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος είναι να αποφευχθούν μεγάλες δασικές πυρκαγιές, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών

Η Βουλγαρία θα στείλει πυροσβέστες και εξοπλισμό στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποστολή 200 πυροσβεστών και οχημάτων στη χώρα αυτή. Ο στόχος είναι να αποφευχθούν μεγάλες δασικές πυρκαγιές, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε φέτος, λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανταλλαγής Εμπειρογνωμόνων της ΕΕ στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Η Βουλγαρία θα συνεισφέρει με μια μονάδα που συστάθηκε το 2018 για τη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών. Η μονάδα αυτή υποβλήθηκε σε διαδικασία πιστοποίησης στο σύστημα των αποθεμάτων rescEU το 2019. Το ένα πυροσβεστικό πλήρωμα θα αντικαταστήσει το άλλο στα μέσα Ιουλίου. Η μονάδα περιλαμβάνει τρία πυροσβεστικά οχήματα παντός εδάφους, τρία μικρά λεωφορεία και ένα όχημα παντός εδάφους. Οι πυροσβέστες θα σταθμεύουν στη Λάρισα.

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, περίπου 200 πυροσβέστες από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα σταθμεύουν στην Ελλάδα και θα εργάζονται μαζί με τους Έλληνες πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέρχονται από τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και τη Νορβηγία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News