ΕΔΕ για το Τurkaegean στο υπουργείο Ανάπτυξης

Ελλάδα
ΕΔΕ για το Τurkaegean στο υπουργείο Ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής εξέτασης διατάσσεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση αναμένεται να διενεργηθεί, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean» στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται :«Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean» στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής εξέτασης διατάσσεται επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση».

Οικονόμου: Η Ελλάδα θα κάνει σύντομα προσφυγή για το «Turkaegean»

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη 28 Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε προσφυγή για το εμπορικό σήμα «Turkaegean». Η ονομασία καταχωρήθηκε από την Τουρκία, για την τουριστική της καμπάνια, μέσω ενός ιδιωτικού γραφείου στην Μαδρίτη σχετικά με τα εμπορικά σήματα και όχι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν ένα brand με την ονομασία «Turkaegean», προκειμένου να εκθρονίσουν το πιο ουδέτερο… «Aegean» από την αγορά. Το αίτημα αφορούσε συγκεκριμένα στη χρήση του όρου για διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και αλλού, για την ενοικίαση τουριστικών ακινήτων, αυτοκινήτων, αλλά και την παροχή νομικών και άλλων υπηρεσιών.

Όπως δήλωσε, ο κ. Οικονόμου το θέμα δεν παράγει πολιτικά ζητήματα, ωστόσο είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική εκ μέρους της Τουρκίας και γι' αυτό θα υπάρξει σύντομα προσφυγή. «Θα κινηθούμε και θα προσβάλουμε αυτή την απόφαση» είπε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας πως θα αποκατασταθεί η τάξη, όπως και έγινε με την απόφαση των ΗΠΑ να μην δεχθούν να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο όρο ούτε τη χρήση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News