Γ. Καπόπουλος: Ο εκβιασμός στο ΝΑΤΟ της Τουρκίας δεν σταματάει εδώ

Ελλάδα
Γ. Καπόπουλος: Ο εκβιασμός στο ΝΑΤΟ της Τουρκίας δεν σταματάει εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αρθρογράφος - αναλυτής διεθνών γεγονότων, Γιώργος Καπόπουλος, μιλώντας στον 98.4 σημειώνει ότι ο εκβιασμός στο ΝΑΤΟ της Τουρκίας δεν σταματάει με το μνημόνιο που υπέγραψε με Σουηδία και Φινλανδία, αφού για να γίνουν πλήρως μέλη της Συμμαχίας οι δύο Ευρωπαϊκές χώρες, χρειάζεται η ένταξη τους να επικυρωθεί από 30 κοινοβούλια και φυσικά και από αυτό της Τουρκίας.

Κατά τον ίδιο, αυτό το μνημόνιο που ήταν σε απόλυτη γνώση και υπόδειξη των ΗΠΑ, παίζει ρόλο και για την συνάντηση του Ερντογάν με τον Μπάιντεν. Επισημαίνει δε με νόημα, ακόμη κι αν η Τουρκία αποφύγει πλέον στη Σύνοδο να θέσει οποιοδήποτε θέμα για την Ελλάδα, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σηματοδοτεί αποκλιμάκωση.

Ο κ. Καπόπουλος, χαρακτήρισε σοβαρή υποχώρηση για την Σουηδία και την Φινλανδία με την αποδοχή των πιέσεων της Τουρκίας για αλλαγή συμπεριφοράς στους πολιτικούς φυγάδες από την χώρα αυτή στις χώρες τους, από την άλλη σημειώνει ότι ειδικά για τους Κούρδους της Συρίας, ο Ερντογάν δεν έχει ξεμπερδέψει, αφού είναι οι φυσικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στη Συρία. Σοβαρή υποχώρηση χαρακτήρισε επίσης την άρση του εμπάργκο όπλων των δύο Ευρωπαϊκών χωρών προς την Τουρκία , με δεδομένο ότι παράγουν υψηλής τεχνολογίας αμυντικά συστήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News