Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελεύθερος ο Κορκονέας - Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικά (βίντεο)

Ελλάδα
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελεύθερος ο Κορκονέας - Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφυλακίζεται ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, έπειτα από σχετική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας το οποίο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου

Αποφυλακίζεται ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, έπειτα από σχετική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας το οποίο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Τον Ιούλιο του 2019, το Εφετείο είχε κρίνει ένοχο τον πρώην ειδικό φρουρό για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Έτσι, είχε «σπάσει» η πρωτόδικη ποινή των ισοβίων για τον πρώην ειδικό φρουρό και είχε μετατραπεί σε 13 χρόνια κάθειρξη.

Τότε, ο Κορκονέας είχε βρεθεί εκτός φυλακής, έχοντας εκτίσει 11 χρόνια κάθειρξης. Στη συνέχεια, υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ζητούσε την επανάληψη της δίκης.

Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου 2022 και είχε διακοπεί δύο φορές εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία (το οποίο απορρίφθηκε).

Τελικά, σήμερα, με 4 ψήφους υπέρ (των ενόρκων) και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών), επικυρώθηκε η αρχική απόφαση του Εφετείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αναμένεται να αποφυλακιστεί αύριο.

//--> //-->

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News