Ελλάδα

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως κράτος - πειρατής

Ο κ. Πλακιωτάκης επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου ξεναγήθηκε στον χώρο των δύο νέων γερανογεφυρών της ΟΛΘ ΑΕ

Ο κ. Πλακιωτάκης επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου ξεναγήθηκε στον χώρο των δύο νέων γερανογεφυρών της ΟΛΘ ΑΕ.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του για τη στάση της γείτονος χωρώς, ο υπουργός δήλωσε πως η Τουρκία «εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, αλλά -ακόμα χειρότερα- θέτει σε κίνδυνο τις ζωές δυστυχισμένων και απελπισμένων ανθρώπων».
Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε πως «Το [ελληνικό] λιμενικό σώμα, με αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες, με σωστό σχεδιασμό και κυρίως με την υπερπροσπάθεια των γυναικών και των ανδρών του, έχει καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια να έχει περιορίσει σημαντικά τις μεταναστευτικές ροές, σε ποσοστό 90%, σε σχέση με 2019».

«Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και ετοιμότητα να προασπίζουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, που αποτελούν ταυτόχρονα και θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας πως τα στελέχη του Λιμενικού επιχειρούν με αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση διάσωσης 220 μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα νότια της Κρήτης, ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε ότι «η επιχείρηση αυτή αποδεικνύει στην πράξη ότι πρώτη προτεραιότητα των στελεχών του Λιμενικού είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».
Ο υπουργός ευχαρίστησε και συνεχάρη δημόσια τα στελέχη του Λιμενικού «για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο, που επιτελούν στο Αιγαίο όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας διασώσει χιλιάδες συνανθρώπους μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια