Ελλάδα

Πάτρα: Το πόρισμα του παθολογοανατόμου για τη Μαλένα (εικόνες)

Μετά τον πόλεμο μεταξύ της παθολογοανατόμου και της ιατροδικαστού της Ίριδας, ένας άλλος πόλεμος ξέσπασε αυτήν τη φορά μεταξύ εκείνων, που πρώτοι εξέτασαν τη Μαλένα και απέδωσαν τον θάνατό της σε παθολογικά αίτια

 Πόλεμος ξεσπά αυτήν τη φορά μεταξύ εκείνων, που πρώτοι εξέτασαν τη Μαλένα και απέδωσαν τον θάνατό της σε παθολογικά αίτια.

«Οφείλουν οι ιατροδικαστές να γνωρίζουν γράμματα και να διαβάζουν σωστά την ιστοπαθολογική εξέταση του παθολογοανατόμου. Αυτό λέω», λέει ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος παθολογοανατόμου της Μαλένας.

Στην αντεπίθεση περνά ο παθολογοανατόμος της Μαλένας, Εμμανουήλ Αγαπητός, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ξεκαθαρίζει πως εκείνος στην έκθεση του είχε καταγράψει όλα τα σημάδια ασφυξίας και δεν γνωρίζει γιατί αυτά ερμηνεύτηκαν ως ηπατική ανεπάρκεια από την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα.

Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα του παθολογοανατόμου για τη Μαλένα

Το πόρισμα του Αγαπητού

Για πρώτη φορά το LIVE NEWS δείχνει την ιστολογική εξέταση της Μαλένας που εκπόνησε ο κ. Αγαπητός τον Ιούλιο του 2019. Όπως φαίνεται, το δείγμα που είχε προς εξέταση ήταν η καρδιά, το αριστερό νεφρό, η σπλήνα, ιστοτεμάχια πνευμόνων αλλά και ιστοτεμάχιο του ήπατος.
«Η εξέταση αυτών έδειξε εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων», λέει ο δικηγόρος του.

Ο παθολογοανατόμος όμως στην έκθεση του συμπεριέλαβε επίσης, έντονο πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση αλλά και αλλοιώσεις νεφρού. Τα ευρήματα αυτά που υποδηλώνουν ξεκάθαρα ασφυξία, ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι η δουλειά του να τα ερμηνεύσει παρά μόνο να τα καταγράψει.
«Ο παθολογοανατόμος δεν ορίζει την αιτία θανάτου, ο ιατροδικαστής το κάνει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια