Κορωνοϊός: Ανοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση άνω των 30 - 10.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Ανοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση άνω των 30 - 10.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουνίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τη δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου για τους άνω των 30 ετών, μετά τη σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Από το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουνίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τη δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου για τους άνω των 30 ετών, μετά τη σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Οι πολίτες ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην σχετική εφαρμογή στο gov.gr για να κλείσουν το ραντεβού τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι την Κυριακή 26 Ιουνίου, οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί φτάνουν τους 21.075.337.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Alpha, η ανταπόκριση των πολιτών είναι πολύ θερμή, αφού μέσα σε λίγες ώρες κλείστηκαν περίπου 10.000 ραντεβού.

//--> //-->

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμού

«Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν» αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση μετά το πέρας της συνεδρίασης, με το περιεχόμενο να προκαλεί έντονο προβληματισμό για το εάν τελικά θα πρέπει να γίνει η δεύτερη αναμνηστική. Ως εκ τούτου εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσο οι άνω των τριάντα ετών θα προσέλθουν τελικά στα εμβολιαστικά κέντρα.

Παραμένει πάντως ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, όπου η πλατφόρμα των ραντεβού έχει ανοίξει από τον Απρίλιο.

Φωτογραφία αρχείου INTIME 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News