ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων - Κοινή δήλωση Αλέξη Χαρίτση, Χάρη Μαμουλάκη, Γιάννη Σαρακιώτη

Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων - Κοινή δήλωση Αλέξη Χαρίτση, Χάρη Μαμουλάκη, Γιάννη Σαρακιώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με αφορμή την καθιέρωση της 27ης Ιουνίου ως «Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με απόφαση του Ο.Η.Ε. στις 6/4/2017 και στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην βιώσιμη ανάπτυξη και την προώθηση της αξιοπρεπούς εργασία, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και οι αναπληρωτές Τομεάρχες Χάρης Μαμουλάκης και Γιάννης Σαρακιώτης, προχώρησαν στην ακόλουθη δήλωση:  

«Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εκπέμπει SOS. Οι 800.000 και πλέον ΜμΕ επιχειρήσεις, η πάλαι ποτέ ραχοκοκαλιά της οικονομίας που αντιμετωπίζονται ως ζόμπι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παλεύουν με τη μείωση του τζίρου, τα συσσωρευμένα χρέη, τον τραπεζικό αποκλεισμό και την πληθωριστική κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη ρεαλιστικών και κοστολογημένων προτάσεων. Ο ανασχεδιασμός των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να μπορέσουν οι ΜμΕ να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης και της ψηφιακής οικονομίας, η διαγραφή μέρους του χρέους της πανδημίας και η εξόφληση του υπολοίπου σε 120 δόσεις, η ενεργοποίηση της Δομής Στήριξης Επιχειρήσεων που είχαμε δρομολογήσει το 2018, είναι μερικά μόνο από τα βήματα που θα έπρεπε να έχει υλοποιήσει εδώ και  καιρό η κυβέρνηση, αν δεν αδιαφορούσε επιδεικτικά. Αν δεν είχε στόχο την εξαφάνιση των ΜμΕ.

Μια προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα δημιουργήσει ένα συνολικό πλαίσιο το οποίο θα στηρίξει και θα αναβαθμίσει τη μικρομεσαία επιχείρηση, προκειμένου να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί στις σημερινές εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες».​

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News