Τουρισμός για όλους: Πότε και σε ποιους θα δοθεί η άυλη ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ

Κρήτη
Τουρισμός για όλους: Πότε και σε ποιους θα δοθεί η άυλη ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» αφορά φέτος περισσότερους από 200.000 δικαιούχους

Τους νέους άξονες του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού και πρόκειται να «τρέξει» εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου, παρουσίασε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ -10 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι- που αφορά σε περισσότερους από 200.000 δικαιούχους, με αυτόματες -μη γραφειοκρατικές- διαδικασίες, τόσο για τους ωφελούμενους, όσο και για την αποζημίωση των παρόχων. «Το πρόγραμμα προβλέπει μία άυλη ψηφιακή κάρτα, ύψους 150 ευρώ, την οποία κάθε δικαιούχος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη διαμονή του σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα επιθυμεί, όποτε και με όποιον τρόπο επιθυμεί, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023», σημείωσε ο Υπουργός Τουρισμού.

Όπως είπε ο Υπουργός Τουρισμού, το πρόγραμμα αυτό θα «τρέξει» παράλληλα με τα υπόλοιπα δύο προγράμματα: το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Τουρισμού» της ΔΥΠΑ -συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ- και το ψηφιακό πάσο που έχει προβλεφθεί ειδικά για όλους όσοι επιλέξουν να κάνουν φέτος διακοπές στη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, ύψους έως 150 ευρώ και έως 300 ευρώ αντίστοιχα, για κάθε δικαιούχο. «Συνολικά, η ελληνική Κυβέρνηση δίνει φέτος και για τα τρία αυτά προγράμματα -“Τουρισμός για Όλους”, “Κοινωνικός Τουρισμός”, ειδικό ψηφιακό πάσο για βόρεια Εύβοια και Σάμο- 70 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τρία προγράμματα που στηρίζουν τους Έλληνες που δεν μπορούν ή δεν έχουν, για τρία προγράμματα που στηρίζουν τους Έλληνες που δυσκολεύονται να κάνουν διακοπές. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στη μέση ελληνική οικογένεια. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

//--> //-->

Ποιοι πληρούν τα κριτήρια - Τι αλλάζει φέτος

Η υφυπουργός τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε πρόσφατα πως «αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι το πρόγραμμα γίνεται πολύ πιο απλό, πολύ πιο γρήγορο και λιγότερο γραφειοκρατικό. Θέλουμε η επιχείρηση να πληρώνεται άμεσα και κανείς να μην ταλαιπωρείται με χαρτιά, κατάθεση δικαιολογητικών και όλα τα υπόλοιπα. Πηγαίνεις στο ξενοδοχείο, έχεις μία άυλη κάρτα και με αυτήν απολαμβάνεις την μείωση στο ποσό, που μπορεί να φτάνει και το σύνολο της διαμονής σου, ανάλογα με το πού έχεις επιλέξει να μείνεις. Το φιξ ποσό είναι 150 ευρώ, και είναι, μάλιστα, αυξημένο σε σχέση με την επιδότηση την οποία δίναμε με το προηγούμενο πρόγραμμα. Αυτό αφορά στη διαμονή. Θα υπάρξει και πρόβλεψη για τα πρακτορεία, όπως είχαμε και στο προηγούμενο πρόγραμμα και βλέπουμε αν θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και άλλες υπηρεσίες, όπως τα ακτοπλοϊκά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News