Έρευνα: Οι μισοί εργαζόμενοι σκέφτονται να εγκαταλείψουν την εργασίας τους - Ποιοι είναι οι λόγοι

Ελλάδα
Έρευνα: Οι μισοί εργαζόμενοι σκέφτονται να εγκαταλείψουν την εργασίας τους - Ποιοι είναι οι λόγοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλοί εργαζόμενοι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τους θέσεις εργασίας τους, για καλύτερες αμοιβές, εξέλιξη και ευελιξία

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι, σε παγκόσμια κλίμακα, θεωρούν πιθανό να αφήσουν την εργασία τους μέσα στο έτος, αναζητώντας κυρίως υψηλότερες αμοιβές, καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και ευελιξία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.

Σύμφωνα με την έρευνα της EY 2022 Work Reimagined Survey, για το 35% των εργαζομένων, η αύξηση μισθού είναι ο κύριος στόχος στην αναζήτηση νέας δουλειάς, ενώ το 25% δηλώνει ότι αναζητά ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης.

Το 42% των εργαζόμενων, που συμμετείχαν στην έρευνα, πιστεύει ότι οι αυξήσεις στους μισθούς είναι το «κλειδί» για την αντιμετώπιση της φυγής προσωπικού - αλλά μόνο το 18% των εργοδοτών συμφωνεί. Μόνο το 19% αναζητά ευέλικτη εξ αποστάσεως εργασία από μια νέα δουλειά, ενώ το 17% αναφέρει ότι θα σκεφτόταν να μετακινηθεί για τα προγράμματα υγείας και ευεξίας.

Έλλειψη εξειδικευμένου δυναμικού

Το 58% των εργοδοτών, που συμμετείχαν στην έρευνα, συμφωνεί ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μια στρατηγική, που να ευθυγραμμίζει το ανθρώπινο κεφάλαιο και τις δεξιότητες, με τις μελλοντικές επιχειρηματικές ανάγκες. Το 74% δηλώνει έτοιμο να προσλάβει υπαλλήλους από το εξωτερικό και να τους επιτρέψει να εργαστούν από οπουδήποτε, εάν διαθέτουν απαραίτητες ή δυσεύρετες δεξιότητες.

Συγχρόνως, ένας στους πέντε εργοδότες (21%) πιστεύει ότι οι βελτιωμένες ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της μετακίνησης των εργαζόμενων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News