H «Βιώσιμη Φιλοξενία στην Πράξη» από το Metaxa Hospitality Group

Κρήτη
H «Βιώσιμη Φιλοξενία στην Πράξη» από το Metaxa Hospitality Group

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια βιωματική εμπειρία αφιερωμένη στη Βιώσιμη Φιλοξενία, πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 και 25 Ιουνίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Creta Maris Beach Resort 5* του Metaxa Hospitality Group, στην Κρήτη - Η «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» και οι «Βιώσιμες Προμήθειες», τα δύο καινοτόμα προγράμματά του Ομίλου

Μια βιωματική εμπειρία αφιερωμένη στη Βιώσιμη Φιλοξενία, πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 και 25 Ιουνίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Creta Maris Beach Resort 5* του Metaxa Hospitality Group, στην Κρήτη.

Ειδικότερα, η «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» και οι «Βιώσιμες Προμήθειες», τα δύο καινοτόμα προγράμματά του Ομίλου, παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του βιωματικού αυτού διήμερου.

Το Metaxa Hospitality Group  έδωσε στο φως της δημοσιότητας και  την Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2021,  η οποία καταγράφει τις σχετικές δράσεις των τριών 5* ξενοδοχείων του Ομίλου, του Creta Maris Beach Resort, του  TUI Magic Life Candia Maris στην Κρήτη και του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa στη Σαντορίνη.

Ανδρέας Μεταξάς: «H βιωσιμότητα ένα στοίχημα διάρκειας»

«Με τη βιωσιμότητα να είναι διαχρονικά στο επίκεντρο της στρατηγικής του Ομίλου μας, εφαρμόζουμε πρωτοποριακές καινοτόμες δράσεις και αναδεικνύουμε συνεχώς καλές πρακτικές που αποδεικνύουν στην πράξη μια μεγάλη αλήθεια: Αν μπορείς να το ονειρευτείς, τότε  μπορείς και να το κάνεις.

Ο τουρισμός, εκτός από μια πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα, έχει και μια μεγάλη δύναμη μετασχηματισμού. Δημιουργεί συνέργειες στη βάση αξιών και διαμορφώνει πρότυπα και συμπεριφορές. Αυτή τη μεγάλη μετασχηματιστική δύναμη αξιοποιούμε προκειμένου να καλλιεργηθεί μια νέα κουλτούρα βιωσιμότητας, με οφέλη για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, δημιουργούμε σήμερα την «πράσινη γέφυρα» προς το βιώσιμο αύριο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο CEO ου Metaxa Hospitality Group, Ανδρέας Μεταξάς.

Βιώσιμη Φιλοξενία στην Πράξη

Η  «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία», αφορά στην ιδιο-παραγωγή τροφίμων στα ξενοδοχεία του Ομίλου, στην εφαρμογή πρακτικών καλλιέργειας και κηπευτικής που μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αλλά και στην ανάπτυξη ενός αυτοελεγχόμενου οικοσυστήματος.

Στόχος η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος 

  • μείωση κατανάλωσης νερού
  • εξοικονόμηση ενέργειας
  • παρακολούθηση των άμεσων & έμμεσων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και της μείωσης των εκπομπών
  • μηδενικά απόβλητα και απορρίμματα
  • εφαρμογή συστήματος κομποστοποίησης (Ζero Waste Landfill)

Οι  «Βιώσιμες Προμήθειες» εκπαιδεύουν τους συνεργάτες του Ομίλου στις βιώσιμες πρακτικές στον τομέα των Τροφίμων & Ποτών, με στόχο την βιώσιμη εταιρική διακυβέρνησή τους. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 11 επιλεγμένοι κορυφαίοι Προμηθευτές ελληνικών προϊόντων με τους οποίους ο Όμιλος διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία. 

Τί είναι η βιωσιμότητα ;

Ως βιωσιμότητα, ορίζεται η διαδικασία αλλαγής, με κυρίαρχο στόχο  τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, χωρίς να διακυβεύει  η να διακυβεύεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ανταποκριθούν στις δικές τους ανάγκες, μέσα  από την ορθή αξιοποίηση.

Το Metaxa Hospitality Group ως κορυφαίος ελληνικός Όμιλος παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας, διακρίνεται διαχρονικά για την προσήλωσή του στις αρχές της βιωσιμότητας, που διαπερνούν οριζόντια το σύνολο της λειτουργίας του.

Υπογραμμίζεται ότι τόσο με τις νέες πρωτοβουλίες που παρουσιάστηκαν όσο και με τις διαχρονικές δράσεις του,  ο Όμιλος υπηρετεί με συνέπεια και δέσμευση, τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, δημιουργώντας αξία για τους ανθρώπους, την αγορά, τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται και το φυσικό περιβάλλον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News