Guardian: Το ρεπορταζ της ΕΡΤ «πώς να κλέψεις βενζίνη από ρεζερβουάρ»

Ελλάδα
Guardian: Το ρεπορταζ της ΕΡΤ «πώς να κλέψεις βενζίνη από ρεζερβουάρ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ρεπορτάζ για το πώς μπορεί να κλέψει κάποιος εύκολα καύσιμα από ένα ρεζερβουάρ αυτοκινήτου, της ΕΡΤ, έφτασε ακόμη και στον βρετανικό Guardian

Το ρεπορτάζ για το πώς μπορεί να κλέψει κάποιος εύκολα καύσιμα από ένα ρεζερβουάρ αυτοκινήτου, της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στον βρετανικό Guardian

Συγκεκριμένα, με βάση την ΕΡΤ, το να κλέψει κάποιος βενζίνη από σταθμευμένα αυτοκίνητα, είναι αρκετά συνηθισμένο γεγονός, και η ΕΡΤ αποφάσισε να επεξηγήσει αναλυτικά τους τρόπους που μπορεί να γίνει η κλοπή.

Τι είπε ο ρεπόρτερ του σταθμού σε πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή της ΕΡΤ:

«Δεν είναι κάτι τρομερά περίπλοκο. Δεν χρειάζεται καν ειδικό σωλήνα, μπορεί να το κάνει κάποιος ακόμα και με ένα από λάστιχο για τις βεράντες».

Έπειτα αφού εξήγησε τη μέθοδο,

Αφού έδειξε τη μέθοδο, ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων πήρε τη σκυτάλη, δείχνοντας ότι είναι πράγματι εύκολο: «Εδώ που είναι το ρεζερβουάρ μας, ανοίξουμε την τάπα, βάζουμε το σωλήνα μέσα. Με το που τραβήξουμε, ρουφήξουμε, αρχίζει μέσω της φυσικής ροής και τρέχει η βενζίνη μας και αδειάζει στο μπετόνι που έχουμε για να κλέψουμε τη βενζίνη».

Τι αναφέρει ο Guardian

Οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν σταθερά στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, με την απλή αμόλυβδη να κινείται πάνω από 2,37 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο στην Αθήνα και πάνω από 2,50 ευρώ στη Ρόδο και τα γειτονικά νησιά, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian.

Οι ελληνικές αρχές αντιστάθηκαν στις εκκλήσεις για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, επιλέγοντας αντ' αυτού επιδοτήσεις 30-50 ευρώ σε λιγότερο ευκατάστατους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών για να ελαφρύνουν το βάρος εν μέσω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ελλάδας έφτασε στο 11,3% τον Μάιο, σημειώνοντας ρεκόρ 29 ετών, αναφέρει στη συνέχεια το βρετανικό μέσο.

(Φωτογραφία αρχείου Shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News