«Χρυσό» πληρώνουν στη Μύκονο το σουβλάκι - Τι αποκαλύπτουν ταξιδιώτες (βίντεο)

Ελλάδα
«Χρυσό» πληρώνουν στη Μύκονο το σουβλάκι - Τι αποκαλύπτουν ταξιδιώτες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταξιδιώτες που μόλις γύρισαν από την Μύκονο αποκαλύπτουν στον Alpha ότι πλήρωσαν 25 ευρώ για ένα σουβλάκι

«Χρυσό» το πληρώνουν στη Μύκονο το σουβλάκι και τα καλαμαράκια, ενώ ακόμη και τα ξένα μέσα ενημέρωσης βάζουν στο μικροσκόπιο το «νησί των ανέμων» για τις πανάκριβες τιμές.

Η γερμανική Handelsblatt αναφέρεται στο ότι ναι μεν «η Ελλάδα είναι το νέο ανατέλλον αστέρι ανάμεσα στους προορισμούς για διακοπές μετά την πανδημία» αλλά την ίδια ώρα «εάν δεν προσέξει κανείς στη Μύκονο, θα τον ξεσκίσουν αλύπητα».

Ο Γερμανός αρθρογράφος αναφέρει παραδείγματα: «79 ευρώ η μερίδα καλαμάρια στα κάρβουνα, 15 ευρώ ο εσπρέσο. Στα κοινωνικά δίκτυα πολλοί ταξιδιώτες εκτονώνουν την οργή τους για τις υπέρογκες τιμές στο πιο κοσμικό νησί της Ελλάδας. Μέχρι στιγμή ωστόσο οι υπερβολές δεν έχουν αμβλύνει αισθητά την επιθυμία για ταξίδια. Το brand name Ελλάδα προσελκύει».

//--> //-->

Σε ρεπορτάζ του Alpha καταγράφονται μαρτυρίες τουριστών από την εμπειρία τους στα καταστήματα εστίασης.

Τουρίστας αναφέρει ότι ανάλογα με το μέρος που βρισκόταν στη Μύκονο η τιμή της χωριάτικης σαλάτας κυμάνθηκε από 20 έως και 25 ευρώ με έναν δεύτερο να καταθέτει ότι πλήρωσε 25 ευρώ για ένα σουβλάκι.

Υπάρχουν επίσης αναφορές τουριστών που ισχυρίζονται ότι πλήρωσαν 150 ευρώ για μία μερίδα καλαμαράκια ή 50 ευρώ για ένα ποτήρι μπύρα.

Το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε περιστατικά εκμετάλλευσης τόσο εργαζομένων όσο και τουριστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News