Εμφιετζόγλου: Στο κατάμεστο Βελλίδειο μίλησε για την Μακεδονία (εικόνες, βίντεο)

Ελλάδα
Εμφιετζόγλου: Στο κατάμεστο Βελλίδειο μίλησε για την Μακεδονία (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O προέδρος της Πατριωτικής Ενώσεως, κ. Προδρόμος Εμφιετζόγλου μίλησε την Παρασκευή 19 Ιουνίου στο κατάμεστο Βελλίδειο, Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία

O προέδρος της Πατριωτικής Ενώσεως, κ. Προδρόμος  Εμφιετζόγλου  μίλησε την Παρασκευή 19 Ιουνίου  στο κατάμεστο Βελλίδειο, Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία.

Επ’ αφορμή της συμπληρώσεως τεσσάρων ετών από την υπογραφή της ντροπιαστικής Συμφωνίας των Πρεσπών ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως, Δρ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου πραγματοποίησε ομιλία στο κατάμεστο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ανακοίνωσε:

1) Την κατάργηση – εξαφάνιση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, επί τη βάσει των διατάξεων της Συνθήκης της Βιέννης και του άρθρου 42 αυτής.

2) Την επανίδρυση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και τη χορήγηση της Ελληνικής υπηκοότητας στους Έλληνες που ζουν στο κράτος των Σκοπίων.

3) Το επενδυτικό πρόγραμμα έργων για τη Μακεδονία ύψους 12 δισ. € που περιλαμβάνει:

  • Την πλήρη επαναλειτουργία όλων των λιγνιτικών μονάδων και των λιγνιτωρυχείων.
  • Την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Θερμαϊκό, ανατολικά της Καβάλας και βέβαια στο Ιόνιο, νοτιοδυτικά και νότια της Κρήτης.
  • Την άμεση έναρξη:

4) Των οδικών έργων Θεσσαλονίκης – Γιαννιτσών – Έδεσσας – Φλώρινας και     Αμφίπολης – Δράμας -Καβάλας,

5) Της κατασκευής νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Γιαννιτσών – Έδεσσας, της Θεσσαλονίκης – Καβάλας – Ξάνθης καθώς και της Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου,

6 ) Την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης, με παρεμβάσεις στην περιφερειακή οδό, χωρίς την κατασκευή fly over,

7) Την επέκταση της λεωφόρου Νίκης προς τη θάλασσα κατά 60 μέτρα,

8 ) Τη δημιουργία της μεγαλύτερης στεγασμένης λαϊκής αγοράς στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Εμφιετζόγλου δήλωσε ότι η Πατριωτική Ένωση θα δώσει τέλος στην ενδοτική πολιτική έναντι της Τουρκίας, ενώ προανήγγειλε ότι θα κάνει εξαντλητική χρήση του δικαιώματος αρνησικυρίας της Ελλάδος (βέτο) εις απάντηση της προκλητικής και εκβιαστικής στάσεως της Τουρκίας. Πρόσθεσε επίσης, ότι θα ζητήσει την παύση της χρηματοδοτήσεως, την οποία απολαμβάνει η Τουρκία στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News