Πανελλαδικές 2022: Λιγότεροι οι εισακτέοι και στα ΑΕΙ της Κρήτης - Η λίστα ανά σχολή

Κρήτη
Πανελλαδικές 2022: Λιγότεροι οι εισακτέοι και στα ΑΕΙ της Κρήτης - Η λίστα ανά σχολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σύνολο τους οι θέσεις στα ΑΕΙ της Κρήτης για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα φτάσουν σχεδόν τις 5.500

Η ακαδημαϊκή χρονιά ρίχνει αυλαία και στα ιδρύματα της Κρήτης και μάλιστα το πρώτο έτος με την παρουσία των φοιτητών στα πανεπιστημιακά έδρανα, μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV, παρουσιάστηκαν τα αριθμητικά δεδομένα για τους εισακτέους της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, με τους αριθμούς, όμως, ίσως να αλλάξουν πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Στο Πανεπιστήμιο Κρήτηςς οι εισακτέοι στις σχολές για την ακαδημαική χρονιά 2022-2023 αναμένεται να φτάσουν τους 2.607.

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης 1.093 και στο ΕΛΜΕΠΑ ίσως ξεπεράσουν τους 1.801. Στο σύνολο τους οι θέσεις στα ΑΕΙ της Κρήτης για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα φτάσουν σχεδόν τις 5.500.

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε 68.394 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος).

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των υποψηφίων που εισήχθησαν το 2021 σε ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΕΑ ανερχόταν σε 60.070. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας, «Ο ορισμός και η κατανομή του αριθμού στα επιμέρους Τμήματα έλαβε υπ’ όψη της και τα ακόλουθα κριτήρια με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών. Τις εισηγήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για τον αριθμό των εισακτέων, υπό το πρίσμα και του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου των μετεγγραφών.Τον εξορθολογισμό του συστήματος κατανομής εισακτέων μετά την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Τη στήριξη σπουδών σε Τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εκεί όπου υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, αλλά και με μέριμνα για τις ακριτικές περιοχές (πχ. το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχουν μεγαλύτερο μερίδιο εκεί όπου αυξήθηκαν οι θέσεις).Τη σύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας σε συνδυασμό με γεωγραφικούς αναπτυξιακούς στόχους για τμήματα με σημαντικές δυνατότητες απορρόφησης των αποφοίτων τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News