Ελλάδα

Ιωάννινα: Στις δομές φιλοξενίας η Σοφία Βούλτεψη

Η υφυπουργός τόνισε ότι ο έλεγχος των συνόρων και η ανθρωπιστική βοήθεια μαζί με την ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην αγορά εργασίας, είναι αλληλένδετα και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι πρωτοβουλίες του αρμόδιου υπουργείου

Eπίσκεψη-αυτοψία στην δομή φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων πραγματοποίησε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Η υφυπουργός, που συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη και τον ειδικό γραμματέα συντονισμού εμπλεκόμενων φορέων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Ευάγγελο Κωνσταντίνου, επισκέφθηκε στην συνέχεια το δημαρχείο, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ την υλοποίηση νέων προγραμμάτων για την ένταξη αιτούντων ασύλου στην αγορά εργασίας.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής Χριστίνα Κωτσαντή και ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, παρουσίασαν στο κυβερνητικό κλιμάκιο τις πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες υποστήριξης των προσφύγων και καλύτερης ένταξής τους στην τοπική κοινωνία, τις οποίες υλοποίησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας η δημοτική αρχή και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Ο κ. Ελισάφ καλωσόρισε την κ. Βούλτεψη και αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, η οποία, όπως είπε, θα συνεχιστεί.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, δρομολογούνται πέντε νέα έργα σε όλη την έκταση του δήμου.

Σε δηλώσεις της, η Σοφία Βούλτεψη αναφέρθηκε στις καλές συνθήκες που επικρατούν στη δομή φιλοξενίας του Κατσικά και στις νέες δράσεις που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης για τους αιτούντες άσυλο, μέσω των οποίων μπορούν να εκπαιδευτούν και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, ενισχύοντας την τοπική παραγωγή και οικονομία.

Όπως σημείωσε, μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η έναρξη των προγραμμάτων γλωσσομάθειας, πρακτικής άσκησης και άσκησης επί του πεδίου.

Συνολικά θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης 32 εκατ. ευρώ για προγράμματα εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών, με την Ήπειρο να αποτελεί μια από τις περιοχές στόχους, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και με το νέο ΕΣΠΑ, με περισσότερες χρηματοδοτήσεις.

Η υφυπουργός τόνισε ότι ο έλεγχος των συνόρων και η ανθρωπιστική βοήθεια μαζί με την ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην αγορά εργασίας, είναι αλληλένδετα και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι πρωτοβουλίες του αρμόδιου υπουργείου.

Στη συνέχεια η κ. Βούλτεψη με τους συνεργάτες της και ο δήμαρχος με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, επισκέφθηκαν έργα που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια