Μελισσοκόμοι βλέπουν τα μελίσσια τους να κάνουν... φτερά (βίντεο)

Ελλάδα
Μελισσοκόμοι βλέπουν τα μελίσσια τους να κάνουν... φτερά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργιάζουν οι κλέφτες μελισσιών - Σε απόγνωση οι μελισσοκόμοι

Μελισσοκόμοι βλέπουν τα μελίσσια τους να «χάνονται» κυριολεκτικά αφού επιτήδειοι βρίσκουν τρόπους να αρπάζουν τις κυψέλες παραγωγών, καταστρέφοντάς τους οικονομικά. Επειδή πλέον οι κυψέλες έχουν GPS, οι κλέφτες ανοίγουν τα τελάρα και κλέβουν ότι υπάρχει μέσα αφήνοντας μόνο τα κουτιά.

«Παλαιότερα έκλεβαν ολόκληρες τις κυψέλες και επειδή αυτές είχαν αριθμό μητρώου επάνω, παραποιούσαν τον αριθμό για να είναι κατοχυρωμένοι. Τώρα, επειδή οι περισσότεροι βάζουν GPS στις κυψέλες, οι κλέφτες τις ανοίγουν και παίρνουν τα τελάρα με τις μέλισσες (και το μέλι) αφήνοντας μόνο το κουτί. Ότι και να γίνει, οι κλέφτες θα είναι πάντα πιο μπροστά από την τεχνολογία» δηλώνει η Μαρία Κοκκίνου στο grtimes.gr.

Οι συγκεκριμένες έκνομες ενέργειες σημαίνουν οικονομική καταστροφή για τους παραγωγούς

«Το συγκεκριμένο είδος κλοπής δεν αντιμετωπίζεται ως κάτι σημαντικό. Σαν να επιβαρύνουμε τους αστυνομικούς όταν πάμε να καταγγείλουμε μια κλοπή και συνήθως δεν είναι διαθέσιμοι να ενεργήσουν και να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βρεθούν οι δράστες, ενώ την ίδια στιγμή είναι απαξιωτικοί απέναντι μας».

//--> //-->

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News