Ελλάδα

Ελλάδα: Με μεγάλη επιτυχία η 4η τακτική συνάντηση των Πρυτάνεων των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Η συνάντηση, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, είχε τα μέγιστα αποτελέσματα σε επίπεδο εργασιών και εξωστρέφειας

Με απόλυτη ικανοποίηση για τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης, έληξαν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, οι εργασίες της 4ης τακτικής συνάντησης των Πρυτάνεων των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων της σύμπραξης ΑΤΗΕΝΑ, «4th ATHENA European University Alliance Meeting», στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο.

Η συνάντηση, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, είχε τα μέγιστα αποτελέσματα σε επίπεδο εργασιών και εξωστρέφειας.

Οι εκπρόσωποι από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις υψηλές προδιαγραφές στον τρόπο ακαδημαϊκής λειτουργίας και διοικητικής οργάνωσης του ιδρύματος, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και τους χώρους της πανεπιστημιούπολης, καθώς επίσης να απολαύσουν το κρητικό καλωσόρισμα και τη φιλοξενία.

Η συμμετοχή των εκπροσώπων από τους χώρους της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των εργασιών, στη συνέντευξη τύπου, όσο και κατά την επίσκεψη στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ στο Ρέθυμνο ήταν ιδιαίτερα αισθητή, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο το πραγματικό τους ενδιαφέρον για την πρόοδο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, σε διεθνές επίπεδο.

Η διεθνοποίηση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου συνεχίζει την απρόσκοπτη και δυναμική της πορεία μέσα από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ΑΤΗΕΝΑ, με εταίρους τα άλλα οκτώ (8) Πανεπιστήμια της Συμμαχίας, έχοντας ως στόχο τη συνεχή πρόοδο του Πανεπιστημίου και την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς του με την καθιέρωση κοινών τίτλων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών μέσα στην ερχόμενη τετραετία.

Περισσότερες πληροφορίες για το «4th ATHENA European University Alliance Meeting» στα «Νέα του ΕΛΜΕΠΑ» https://www.hmu.gr/ και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του ιδρύματος.
Περισσότερα στοιχεία για τη «Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων ΑΤΗΕΝΑ» στην ιστοσελίδα https://athena-uni.eu/.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια