Ελλάδα

Συγκινητική ιστορία: Λέκτορας έκανε μάθημα με το μωρό φοιτήτριας στην αγκαλιά της

Η διδάκτορας Χαρίτα Βλάχου του ΑΠΘ έκανε baby sitting στο μωρό μαθήτριας κατά τη διάρκεια του μαθήματός της

Viral έγινε η απόφαση μίας λέκτορα του ΑΠΘ να βοηθήσει φοιτήτριά της, που είναι μητέρα, με το μωρό της. Στη διάρκεια διάλεξης στο πλαίσιο μαθήματος μεταπτυχιακού προγράμματος, η μικρή -μόλις δύο μηνών- άρχισε να κλαίει.

Συγκεκριμένα η διδάκτορας Χαρίτα Βλάχου του ΑΠΘ αναφέρει:

«Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω… Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;». Άπλωσε τότε αυθόρμητα τα χέρια της και πήρε το μωρό στην αγκαλιά της, συνεχίζοντας την παράδοση του μαθήματος. Η μικρή ηρέμησε αμέσως και για την υπόλοιπη 1,5 ώρα του μαθήματος δεν έβγαλε έκλαψε ξανά.

«Ας στηρίξουμε όλους όσοι αγωνίζονται για μία ευκαιρία για εκπαίδευση, ειδικά ας στηρίξουμε τις γυναίκες και τις μητέρες που παλεύουν να τα καταφέρουν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους! Το αξίζουν!» είπε η ίδια μέσω της ανάρτησής της, όπου ευχαριστεί τους φοιτητές της που απαθανάτισαν το στιγμιότυπο.

Η κυρία Βλάχου με την ανάρτησή της στα social media δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαμάδες ακόμα και όταν πρόκειται για το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση. Στο κείμενό της, η διδάκτορας αναφέρεται στην μαθήτριά της, την Χριστίνα, που τον Μάρτιο παρακολούθησε το πρώτο μάθημα κρατώντας αγκαλιά την 2 μηνών Ζωή. Η Χριστίνα έγινε δεκτή αφού, όπως γράφει η Χαρίτα Βλάχου, «ξέρω καλά τι σημαίνει να θέλεις να προχωρήσεις στις σπουδές σου ενώ είσαι μητέρα».

Η συγκεκριμένη μαθήτρια ήρθε πολλές φορές για μάθημα με την κόρη της, ωστόσο στην τελευταία διάλεξη, η μικρή έδειχνε αναστατωμένη. Όπως αναφέρει η Χαρίτα Βλάχου, «πλησίασα τη μητέρα σε μια προσπάθεια να τη χαλαρώσω και τη ρώτησα πειρακτικά: “Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω… Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;”. Άπλωσα αυθόρμητα τα χέρια μου και πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου, συνεχίζοντας την ανάλυσή μου στο business canvas…».

Το κείμενο της Χαρίτας Βλάχου:

«Ήταν αρχές Μαρτίου όταν η μαθήτρια Χριστίνα Γυφτάκη με ρώτησε ευγενικά και δύσπιστα αν θα μπορούσε να παρακολουθήσει το μάθημα Master “Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη” κρατώντας στην αγκαλιά της την 2 μηνών κορούλα της. Δέχτηκα αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί ξέρω καλά τι σημαίνει να θέλεις να προχωρήσεις στις σπουδές σου ενώ είσαι μητέρα.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου η μητέρα συμμετείχε ενεργά άλλοτε με ερωτήσεις που είχε και άλλοτε με απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις που έκανα ενώ το μωρό, η μικρή Ζωή, δεν ακούστηκε ούτε μια φορά!

Στην τελευταία διάλεξη, που αφορούσε την ανάλυση των πεδίων του business canvas, η μικρή Ζωή ήταν πολύ αναστατωμένη και η μητέρα της προσπαθούσε με αγωνία να την ηρεμήσει.

Πλησίασα τη μητέρα σε μια προσπάθεια να τη χαλαρώσω και τη ρώτησα πειρακτικά: “Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω… Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;”. Άπλωσα αυθόρμητα τα χέρια μου και πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου, συνεχίζοντας την ανάλυσή μου στο business canvas…

Η μικρή αμέσως ηρέμησε και για την υπόλοιπη 1,5 ώρα του μαθήματος που την κράτησα δεν έβγαλε ήχο!

Η πρόκληση του να διδάσκεις δύο γενιές ταυτόχρονα είναι μεγάλη….. αλλά το μήνυμα είναι ακόμα μεγαλύτερο!

Ας στηρίξουμε όλους όσους αγωνίζονται για μια ευκαιρία για εκπαίδευση, ειδικά ας στηρίξουμε τις γυναίκες και τις μητέρες που παλεύουν να τα καταφέρουν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους! Το αξίζουν!

Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές που (έστω και εν αγνοία μου!) απαθανάτισαν αυτή τη στιγμή και με εξέπληξαν στέλνοντάς μου τις φωτογραφίες για να το θυμάμαι!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια