Ερντογάν: «Εμείς φροντίζουμε τους πρόσφυγες, η Ελλάδα τους δολοφονεί»

Ελλάδα
Ερντογάν: «Εμείς φροντίζουμε τους πρόσφυγες, η Ελλάδα τους δολοφονεί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως πεδίο μίας νέας πρόκλησης ενάντια της Ελλάδας βρήκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το μεταναστευτικό

Ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε αυτή τη φορά, το πεδίο του  μεταναστευτικού, προκειμένου να διαστρεβλώσει την αλήθεια ε βάρος της Ελλάδας και να επιτεθεί σε βάρος της χώρας επιμένοντας στους υψηλούς τόνους και τις προκλήσεις.

Με αφορμή συνέδριο για το μεταναστευτικό που διοργανώνει η τουρκική εθνοσυνέλευση ο πρόεδρος της Τουρκίας βρήκε βήμα σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του να επαναλάβει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του για τη στάση των ελληνικών αρχών απέναντι στους μετανάστες, ισχυρισμοί που έχουν πολλάκις απαντηθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

«Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται ή και δολοφονούνται από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε  προσφυγικό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση με τους πρόσφυγες που διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται ή ακόμα και δολοφονούνται από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας σε καθημερινό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στην πραγματικότητα, το βάρος της μετανάστευσης και των προσφύγων πέφτει σε χώρες όπως η δική μας, που γειτνιάζουν με περιοχές κρίσης, όχι σε ανεπτυγμένες κοινωνίες που έχουν δυνατή φωνή», πρόσθεσε.

Κάνοντας, το «άσπρο-μαύρο» υποστήριξε ότι «είναι χώρες όπως η δική μας που είναι γειτονικές στις περιοχές που βρίσκονται σε κρίση, που σηκώνουν το φορτίο του προβλήματος και όχι οι ανεπτυγμένες χώρες που έχουν ισχυρή φωνή».

«Όσοι χρησιμοποιούν τις λίγες εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν δεχτεί ως διαφημιστικό υλικό δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη μπροστά στην ολοένα και βαθύτερη ανθρωπιστική κρίση» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη νέα επιχείρηση σπίλωσης της χώρας μας.

Αυτή ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό όπως είχε κάνει άλλωστε ξανά μάταια και το 2020 λαμβάνοντας και τότε ισχυρή απάντηση από την Ελλάδα.

Σε διάφορους τόνους και με διαφορετικά κάθε φορά προσχήματα η Άγκυρα έχει υποστηρίξει ότι είναι η Ελλάδα που δεν φροντίζει τους πρόσφυγες με τις ελληνικές αρχές κάθε φορά να απαντούν με στοιχεία και δεδομένα στην τουρκική προπάγανδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News