Power Pass: Ρολόγια σε άλλο όνομα, αλλαγές κατοικίας και φοιτητές - Πώς θα «ξεκλειδώσετε» την επιδότηση

Ελλάδα
Power Pass: Ρολόγια σε άλλο όνομα, αλλαγές κατοικίας και φοιτητές - Πώς θα «ξεκλειδώσετε» την επιδότηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι είναι ότι η λειτουργία της πλατφόρμας του Power Pass είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση

Μια σειρά από απορίες καταγράφονται τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας Power Pass, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στα «ρολόγια» σε άλλο όνομα, στους φοιτητές, αλλά και στις περιπτώσεις αλλαγής κατοικιών.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση.

Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Ειεικότερα, Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά ο δικαιούχος μπορεί:

  • είτε να τα επιβεβαιώσει,
  • είτε να τα τροποποιήσει μέσω της πλατφόρμας «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass» (https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia), η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ. Ο πολίτης μπορεί να μεταφερθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω του vouchers.gov.gr, κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο που εμφανίζεται κάτω από τα στοιχεία πρώτης κατοικίας.
  • Τα στοιχεία που δηλώνονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ καταχωρίζονται αμέσως.
  • Έτσι, αφού ο δικαιούχος συμπληρώσει τα σωστά στοιχεία πρώτης κατοικίας, μπορεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα του Power Pass και να ολοκληρώσει την αίτησή του.
  • Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε ο πολίτης να συμπληρώσει το e-mail του, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός του λογαριασμός.
  • Πατώντας «Υποβολή», ο πολίτης ολοκληρώνει τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

(Φωτογραφία αρχείου pxhere)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News