Αυστραλία: Η ζήτηση εισιτηρίων στα αεροδρόμια είναι αυξημένη για τις πτήσεις εσωτερικού

Ελλάδα
Αυστραλία: Η ζήτηση εισιτηρίων στα αεροδρόμια είναι αυξημένη για τις πτήσεις εσωτερικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τιμές των εισιτηρίων θα πρέπει να αυξηθούν προκειμένου οι δύο αεροπορικές εταιρίες να βοηθηθούν στην κάλυψη του κόστους από τις αυξημένες τιμές των καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρίες Qantas Airways και Virgin Australia δεν έχουν καταγράψει κάποια μείωση στις κρατήσεις θέσεων εσωτερικού από την επίδραση του υψηλού πληθωρισμού και των επιτοκίων, αλλά οι τιμές των εισιτηρίων θα πρέπει να αυξηθούν προκειμένου οι δύο αεροπορικές εταιρίες να βοηθηθούν στην κάλυψη του κόστους από τις αυξημένες τιμές των καυσίμων, όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή 19 Ιουνίου, οι εκτελεστικοί διευθυντές τους.

Οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες στην Αυστραλία επιχειρούν έχοντας αυξήσει τις πτήσεις εσωτερικού σε επίπεδα υψηλότερα από τη διακίνηση επιβατών που είχαν πριν από την πανδημία, καθώς έχει ανακάμψει η ζήτηση, αλλά η Qantas έχει μειώσει μερικές πτήσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της έκδοσης εισιτηρίων, ενώ ενδέχεται να προχωρήσει και σε περισσότερες ενέργειες, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της στο περιθώριο μιας διάσκεψης των αεροπορικών εταιριών στην Ντόχα.

«Βλέπουμε πραγματικά μία αυξημένη ζήτηση διεθνώς σε όλο τον τομέα των αεροπορικών εταιριών και αυτό μας βοηθάει να ανακάμψουμε από τις τιμές του πετρελαίου στη διεθνή αγορά», δήλωσε ο Άλαν Τζόις εκτελεστικός διευθυντής της Qantas. «Στο εσωτερικό, είναι ενδεχόμενο να χρειαστούμε μικρότερη ικανότητα μεταφοράς επιβατών προκειμένου να ανακάμψει η αγορά και εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή τώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η διευθύνων σύμβουλος της Virgin Australia Τζέιν Χρντλίκα δήλωσε πως η αεροπορική εταιρία της έχει δρομολογήσει δύο αυξήσεις των εισιτηρίων, αλλά ήταν επιφυλακτική για τη μείωση της ικανότητας μεταφοράς επιβατών, ειδικότερα όταν η ζήτηση είναι αυξημένη.

«Τους περισσότερους μήνες έχουμε το 33% του μεριδίου των εσόδων, αλλά όχι το 33% της ικανότητας μεταφοράς επιβατών», δήλωσε η ίδια στο Reuters σε μία συνέντευξη. «Θα ζυγίζουμε προσεχτικά έναν συνδυασμό της διαχείρισης της ικανότητας μεταφοράς επιβατών και των αυξήσεων στις τιμές», εξήγησε η ίδια.

Η Virgin Australia εξαγοράστηκε από την αμερικανική εταιρία ιδιωτικών κεφαλαίων Bain Capital το 2020 και δεν συμμετέχει στο χρηματιστήριο.

Η Χρντλίκα δήλωσε ότι η εταιρία επέστρεψε στην κερδοφορία τον Απρίλιο, ενώ μία δημόσια προσφορά των μετοχών της είναι πιθανό να γίνει το 2023, αλλά ο χρόνος μιας τέτοιας κίνησης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς.

«Οι αγορές κεφαλαίων όπως γνωρίζετε δεν είναι η καλύτερη επιλογή την περίοδο αυτή. Έτσι, απλά εξαρτάται από το πότε θα υπάρχει μία καλή ευκαιρία, από την άποψη των συνθηκών της αγοράς», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News