Παγώνη για κορωνοϊό: Νέες υποπαραλλαγές 4-5 σε Κρήτη και Αττική - «Έπρεπε να κρατήσουμε τις μάσκες»

Κρήτη
Παγώνη για κορωνοϊό: Νέες υποπαραλλαγές 4-5 σε Κρήτη και Αττική - «Έπρεπε να κρατήσουμε τις μάσκες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως και 40 πυρετό κάνει η παραλλαγή 4, η οποία είναι πιο μεταδοτική και έχει πιο βαριά συμπτώματα

«Αναμενόμενη» και «λογική» χαρακτήρισε την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» εξήγησε ότι οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και πως αυτό που έχει σημασία είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Αναφορικά με τον κορωνοϊό και την αύξηση κρουσμάτων στη χώρα η κ. Παγώνη τόνισε ότι ήταν αναμενόμενο «βγάλαμε τις μάσκες χαλαρώσαμε τριήμερα, τετραήμερα, εκδρομές λογικό είναι θα συνεχίσουν με εξάρσεις και υφέσεις τις επόμενες ημέρες. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα αυτήν την εβδομάδα κι την επόμενη αναφορικά με τις νοσηλείες στα νοσοκομεία».

Οι παραλλαγές 4 και 5 – Σε Κρήτη και Αττική

Η κ. Παγώνη εξήγησε ότι τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται οι παραλλαγές 4 και 5 του κορωνοϊού στην Αττική αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης.

Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

//--> //-->

Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου.

Κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών πλέον και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από την γρίπη.

Κρούσματα

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο καταγράφονται 654 νέες μολύνσεις. Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου 348, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου 61, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου 68 και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων 177.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.087 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το 54.5% των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 91.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 46 (45.54%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 55 (54.46%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.711 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 176 (ημερήσια μεταβολή +31.34%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 130 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News