Ελλάδα

Fuel Pass: Έρχονται νέα μέτρα από τον Ιούλιο - Οι δύο βασικοί άξονες

Μέσα σε έναν μήνα, η τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 0,22 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται νέα μέτρα στήριξης με ενισχυμένο fuel pass

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελαφρύνει τους οικογενειακούς οικονομικούς προϋπολογισμούς αναμένεται να ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα που θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και έχει διάρκεια τρεις μήνες, δηλαδή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται και κυβερνητικούς αξιωματούχους, το μέτρο θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με την προηγούμενη παρέμβαση, τόσο σε ότι αφορά τον αριθμό των δικαιούχων, αλλά και τα ποσά που θα λάβουν.

Οι αποφάσεις να κλειδώσουν σε σύσκεψη η οποία, θα γίνει σήμερα Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο μέγαρο Μαξίμου και με τη συμμετοχή των στελεχών του οικονομικού επιτελείου, Χρήστου Σταϊκούρα, Θόδωρου Σκυλακάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και των υπουργών Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ας δούμε αναλυτικά τι θα προβλέπει το νέο πακέτο μέτρων, στο βαθμό που έχουν γίνει γνωστά κάποια πράγματα, που θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τα καύσιμα.

  1. Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
  2. Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.
  3. Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.
  4. Το μέτρο του fuel pass θα αφορά περισσότερους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Δύο άξονες

Τα μέτρα αναμένεται να κινηθούν σε δύο άξονες. Ο ένας έχει να κάνει με τα καύσιμα και την επιδότηση στους καταναλωτές. Όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει τρίμηνη επέκταση του Fuel Pass για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Παράλληλα, όπως αναφέρει και το σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων, έχει ανοίξει «παράθυρο» για την επιταγή ακρίβειας Νο2.

Η επιδότηση θα δοθεί μέσω του Fuel Pass ή με απευθείας κατάθεση στην τράπεζα του δικαιούχου και τα νέα ποσά της επιδότησης θα είναι αυξημένα. Από τα 40 ευρώ που είναι η επιδότηση της βενζίνης για το τρέχον τρίμηνο αναμένεται να αυξηθεί στα 60 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα σε ότι αφορά τους κατόχους των ΙΧ αυτοκινήτων και αντίστοιχα για τους κατόχους μοτοσυκλέτας στα 50 ευρώ από τα 30 που είναι σήμερα. Αντίστοιχα για τους νησιώτες -καθώς στα νησιά είναι πιο ακριβή η βενζίνη- η επιδότηση του τριμήνου αναμένεται να ανέλθει στα 75 ευρώ από τα 50 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Παρασκευή 17 Ιουνίου, η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και το πρόγραμμα ανακύκλωσης παλιών ηλεκτρικών συσκευών το οποίο αναμένεται να ανοίξει αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου.

(φωτογραφία shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια