Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές και διεθνολόγοι σκιαγραφούν την κατάσταση στις «Αντιθέσεις» (βίντεο)

Ελλάδα
Ελληνοτουρκικά: Αναλυτές και διεθνολόγοι σκιαγραφούν την κατάσταση στις «Αντιθέσεις» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η επιθετική ρητορική του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ο οποίος φέρεται να προωθεί καταγγελία εναντίον της χώρας μας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για την αποστρατικοποίηση των νησιών.
  • Έτοιμος να καταγγείλει την Ελλάδα για τα στρατικοποιθημένα νησιά στο ΝΑΤΟ ο Ερντογάν
  • Για τουρκική «απόβαση με ντοκουμέντα στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ» κάνει λόγο η Sabah
  • Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία
  • Με την ένταση να κλιμακώνεται περισσότερο από τους Τούρκους την ώρα που η Αθήνα μιλάει για ανάγκη ψυχραιμίας και προσπάθεια να αποδομηθεί η τουρκική προκλητικότητα, γεωπολιτικοί αναλυτές και διπλωμάτες εξηγούν ότι ένα στημένο θερμό επεισόδιο από τους τούρκους, δεν θα μπορούσε να θεωρείται ως κάτι μη αναμενόμενο.

    Σε απόλυτο τόνο ωστόσο η βουλευτής Χανίων της Ν.Δ και άλλοτε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, απέκλεισε την πιθανότητα θερμού επεισοδίου.

    Μιλώντας στις «Αντιθέσεις» και το Γιώργο Σαχίνη, αναλυτές και διεθνολόγοι εξήγησαν ότι η ουδέτερη στάση του Γενικού  Γραμματέα του N.A.T.O. και των συμμάχων, βαθαίνει την ένταση, την ώρα που χρειάζονται σαφείς θέσεις και ξεκάθαρες απόψεις.

    Εν μέσω της έντασης που έχει εκ νέου προκληθεί, έλληνες και κύπριοι αναλυτές εξήγησαν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ενιαία στρατηγική και να έχει ήδη αντιμετωπίσει ζητήματα όπως οι ευθείες γραμμές και το κλείσιμο των κόλπων, αλλά και ποια θα είναι η στάση της αν ο Ερντογάν δεν προκαλέσει επεισόδιο σε κάποιο ελληνικό νησί, αλλά στην Κύπρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News