Φωτιά Εύβοια: Εκκενώνεται το χωριό Κρεμαστός

Ελλάδα
Φωτιά Εύβοια: Εκκενώνεται το χωριό Κρεμαστός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σημείο του μετώπου, βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου, ενισχύθηκαν

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στην Εύβοια, με τις τοπικές Αρχές να δίνουν εντολή για να εκκενωθεί το χωριό Κρεμαστός για προληπτικούς λόγους, καθώς οι άνεμοι στο σημείο δυσχεραίνουν το πυροσβεστικό έργο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, ανέφερε νωρίτερα πως η φωτιά βρίσκεται «σε απόσταση αναπνοής στο χωριό Κρεμαστός και από κοινού με τον διοικητή της Πυροσβεστικής εξετάζουμε σχέδιο εκκένωσης του χωριού καθώς η φωτιά κινείται προς τα πρώτα σπίτια και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί». 

Στο σημείο του μετώπου, βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου, ενισχύθηκαν.

Συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό), 21 πυροσβεστικά οχήματα, και ένα AB 214 με ΕΜΟΔΕ.

Φωτογραφία αρχείου: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News