Πιερρακάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: Το Power Pass και τα επόμενα βήματα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης (βίντεο)

Κρήτη
Πιερρακάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: Το Power Pass και τα επόμενα βήματα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο κεντρικό δελτίο του ΚΡΗΤΗ TV

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε χθες Παρασκευή 17 Ιουνίου στο κεντρικό δελτίο του ΚΡΗΤΗ TV αναφορικά με το Power Pass όπως και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του υπουργείου.

Όπως εξήγησε Κυριάκος Πιερρακάκης, σχετικά με την πλατφόρμα του Power Pass και τους δικαιούχους που θα έχουν πρώτοι πρόσβαση:

«Είναι εκείνοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο ψηφίο 1». Ο κ. Περακάκης σημείωσε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των δικαιούχων, η πλατφόρμα θα ανοίξει κλιμακωτά, «ψηφίο- ψηφίο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Περιγράφοντας την εξέλιξη της διαδικασίας τόνισε ότι μόλις κάνει τις αιτήσεις ο μεγαλύτερος όγκος των δικαιούχων τότε η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει για όλους ανεξαρτήτου αριθμού ΑΦΜ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η διαδικασία των αιτήσεων είναι δυνατό να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 30η Ιουνίου, με τον ίδιο να απαντά σε προβληματισμούς γύρω από το αν οι πολίτες θα προλάβουν, ότι η διαδικασία της αίτησης είναι απλή και δεν διαρκεί παρά μερικά λεπτά.

Εντός Ιουλίου «ηλεκτρονικές» ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης

Το επόμενο μεγάλο βήμα του υπουργικού προγραμματισμού τοποθετείται εντός Ιουλίου, με το επιτελείο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης να κάνει διαθέσιμα σε εφαρμογές smartphone τα διπλώματα οδήγησης όπως και τις αστυνομικές ταυτότητες.

Στο παραπάνω εγχείρημα ο κ. Πιερακκάκης κατέθεσε την αξία της εμπειρίας του πιστοποιητικού- covid στα κινητά τηλέφωνα με τον κόσμο να φαίνεται εξαιρετικά δεκτικός στην μετάβαση αυτή των εν λόγω στοιχείων στο ψηφιακό περιβάλλον. Ο υπουργός εξήγησε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες αλλά και τα διπλώματα τους για κάθε νόμιμη χρήση εντός του εσωτερικού της χώρας.

Σε ότι έχει να κάνει με τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κάποια εξοικείωση με τα τεχνολογικά περιβάλλοντα και τις παραπάνω εφαρμογές ο υπουργός σημείωσε ότι πρόκειται να συνεχίσουν να υπάρχουν «πολλαπλά κανάλια εξυπηρέτησης», εξηγώντας δε ότι τα πράγματα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται διαφορετικά από τον παραδοσιακό χρονοβόρο τρόπο.

«Δεν πρέπει απλά να βαδίσουμε μπροστά, αλλά να τρέξουμε μπροστά», κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Επεξηγώντας περαιτέρω την στάση του υπουργείου απέναντι στους μη έχοντες ψηφιακές δεξιότητες, ο ίδιος γνωστοποίησε την πρόθεση του υπουργείου να αναπτύξει στα ΚΕΠ ανά την επικράτεια προγράμματα «Ψηφιακού Συμπαραστάτη» προς επιμόρφωση των πολιτών που δεν γνωρίζουν την λειτουργία των νέων εφαρμογών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News