Βαρουφάκης:«Αυτό είναι το μήνυμα: σκότωσε όποιον θέλεις, ρίξε όσες βόμβες θέλεις, το βασικό είναι μην σε πιάσουν»

Ελλάδα
Βαρουφάκης:«Αυτό είναι το μήνυμα: σκότωσε όποιον θέλεις, ρίξε όσες βόμβες θέλεις, το βασικό είναι μην σε πιάσουν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την απόφαση έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ από την υπουργό Εσωτερικών της Μ. Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Για την απόφαση έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ από την υπουργό Εσωτερικών της Μ. Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Ράδιο ΜέΡΑ.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως αυτοί που σήμερα καταδικάζουν τα εγκλήματα πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία, είναι οι ίδιοι που όχι μόνο έκαναν εγκλήματα πολέμου και κάνουν καθημερινά ακόμα και αυτή τη στιγμή στο Σαχέλ, στην Υεμένη, στην Παλαιστίνη, αλλά παράλληλα κιόλας διώκουν τον άνθρωπο που μας άνοιξε τα μάτια γι' αυτά που γίνονται στο όνομα μας πίσω από την πλάτη μας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε ακόμα πως όλα αυτά καταδεικνύουν όχι απλώς ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, αλλά ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει δημοκρατία σήμερα με ένα ολιγαρχικό κατ' ουσίαν σύστημα που στέλνει στον Πούτιν το μήνυμα ότι το βασικό δεν είναι να μην κάνεις εγκλήματα πολέμου, αλλά να μπορείς να διώκεις αυτούς που τα αποκαλύπτουν. «Αυτό είναι το μήνυμα: σκότωσε όποιον θέλεις, ρίξε όσες βόμβες θέλεις, το βασικό είναι μην σε πιάσουνε και να μην αφήσεις κάποιον να βγάλει στη φόρα αυτά που κάνεις κι αν τολμήσει κάποιος να το κάνει καταδίκασε τον 175 χρόνια σε ένα μαύρο κουτί» είπε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ακόμα ότι αυτό το μήνυμα είναι το άκρον άωτον της υποκρισίας από αυτούς που υποτίθεται πως σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους και ουρλιάζουν με αλαλαγμούς για τους Ουκρανούς που είναι θύματα πολέμου, όταν ουσιαστικά λες «σκότωσε όσους πιο πολλούς μπορείς αρκεί να μην σε πιάσουν», αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει σήμερα η Βρετανία και η Δύση.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 προέτρεψε ακόμα τον κόσμο να στείλει επιστολές στον Βρετανό πρωθυπουργό καθώς θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την εικόνα της Βρετανικής Δημοκρατίας η έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, ενώ τόνισε πως τον τελευταίο καιρό οι διαδηλώσεις για τον Τζούλιαν Ασάνζ είναι όλο και πιο μαζικές στην Αγγλία, θα έπρεπε όμως να γίνουν και μαζικότερες γιατί όπως χαρακτηριστικά κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης: «πρώτα ήρθαν για τον Τζούλιαν, μετά ήρθαν για σένα, όποιος και όποια και να είσαι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου IN TIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News