Kάμπινγκ: Αυξάνονται οι κρατήσεις από την εγχώρια αγορά

Ελλάδα
Kάμπινγκ: Αυξάνονται οι κρατήσεις από την εγχώρια αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H ζήτηση από την εγχώρια αγορά φέτος είναι ανοδική, με το 80% περίπου των αυξημένων κρατήσεων της περιόδου από μέσα Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου να προέρχονται από Έλληνες

Την αισιοδοξία του για την αύξηση των αφίξεων στα κάμπινγκ της χώρας κατά τη φετινή σεζόν του καλοκαιριού, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, εκφράζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ και πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής, Αντώνης Δεληδημητρίου.

Όπως αναφέρει μιλώντας στην «Ναυτεμπορική», η ζήτηση για τη περίοδο 15 Ιουλίου μέχρι έως 20 Αυγούστου, είναι αυξημένη κατά 10%, με το ενδιαφέρον και τις κρατήσεις να προέρχονται κυρίως από Έλληνες. 

Κατά κανόνα οι Ευρωπαίοι επισκέπτες αναζητούν φυσικά τον ελληνικό ήλιο και θάλασσα για τις διακοπές τους, ωστόσο υπάρχουν πολλοί που διασχίζουν μια περιοχή με το τροχόσπιτο σε αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικά μνημεία της χώρας μας.

H ζήτηση από την εγχώρια αγορά φέτος είναι ανοδική, με το 80% περίπου των αυξημένων κρατήσεων της περιόδου από μέσα Ιουλίου μέχρι 20 Αυγούστου να προέρχονται από Έλληνες, σε μεγάλο βαθμό οικογενειάρχες με μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2019 πανελλαδικά στα κάμπινγκ έγιναν 2,109 εκατ. διανυκτερεύσεις. Το 2020 μειώθηκαν σε  899.100, ενώ το 2021, σύμφωνα με τον κ. Δεληδημητρίου, οι διανυκτερεύσεις στα κάμπινγκ της χώρας εκτιμάται ότι αυξήθηκαν σε 1,950 εκατομμύρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News