Καύσιμα: Έρχεται νέο Fuel Pass τον Ιούλιο - Στα 75 ευρώ η επιδότηση για την Κρήτη

Κρήτη
Καύσιμα: Έρχεται νέο Fuel Pass τον Ιούλιο - Στα 75 ευρώ η επιδότηση για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο πρόγραμμα fuel pass θα είναι σαφώς διευρυμένο, με αύξηση δικαιούχων και με τους καταναλωτές της Κρήτης να είναι έτοιμοι να λάβουν ποσό μέχρι και 75 ευρώ για την 3μηνη επιδότηση

Έρχεται τον Ιούλιο το νέο fuel pass με αύξηση του ποσού και των δικαιούχων, ενώ σημειώνεται πως η εφαρμογή της ενίσχυσης θα είναι τρίμηνη, όπως αποκάλυψε χθες Τετάρτη 15 Ιουνίου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όσων αφορά την Κρήτη, η ενίσχυση αυξάνεται από το ποσό των 55 ευρώ, στα 75 ευρώ. Ο υπουργός, δεν αποκάλυψε περισσότερα σχετικά με το ύψος των νέων παρεμβάσεων αλλά και τον τρόπο που θα χορηγηθούν, παραπέμποντας στη συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό.

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τα καύσιμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε τις ανακοινώσεις που έρχονται την επόμενη εβδομάδα σχετικά με παρεμβάσεις στην βενζίνη. Η παρέμβαση θα αφορά τους επόμενους μήνες, είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, εξηγώντας ότι «ο τρόπος που έχουμε δράσει μέχρι σήμερα, δίνει και το περίγραμμα για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα».

Πώς θα καταβληθεί

Το νέο πρόγραμμα fuel pass θα είναι σαφώς διευρυμένο, με αύξηση δικαιούχων και με τους καταναλωτές της Κρήτης να είναι έτοιμοι να λάβουν ποσό μέχρι και 75 ευρώ για την 3μηνη επιδότηση.

Η επιδότηση αναμένεται να δοθεί είτε μέσω της ψηφιακής κάρτας fuel pass είτε μέσω κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο fuel pass η επιδότηση έφτανε τα 40 ευρώ στην ηπειρωτική χώρα, τα 50 ευρώ στις νησιωτικές περιοχές και υπήρχε μπόνους 5 ευρώ εφόσον ο δικαιούχος επέλεγε την ψηφιακή κάρτα. Το μέγιστο ποσό δηλαδή ήταν τα 55 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα πόσα θα αυξηθούν λόγω της ανατίμησης των καυσίμων. Συνεπώς, τα 40 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα αναμένεται να φτάσουν τα 60 (70 ευρώ για νησιωτικές περιοχές), ενώ μαζί με το bonus των 5 για την ψηφιακή κάρτα οι καταναλωτές της Κρήτης θα λάβουν έως 75 ευρώ για την 3μηνη επιδότηση. Στους ιδιοκτήτες μηχανής, το ποσό αναμένεται να φτάσει τα 50 ευρώ, από τα 40 που ήταν, και τα 55 ευρώ στις νησιωτικές περιοχές.

Φωτογραφία αρχείου Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News