Η Ε.Ε. αναγνωρίζει το ευνοϊκό περιβάλλον αριστείας στην έρευνα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ελλάδα
Η Ε.Ε. αναγνωρίζει το ευνοϊκό περιβάλλον αριστείας στην έρευνα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το λογότυπο «Αριστεία στην Έρευνα» απονέμεται σε πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς που παρέχουν ένα ενισχυτικό και ευνοϊκό περιβάλλον εργασίας σε ερευνητές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση, ανανέωσε τη διάκριση «Αριστεία στην Έρευνα: Ανθρώπινο Δυναμικό» (“HR Excellence in Research Award”), η οποία είχε πρωτοαπονεμηθεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC) το 2017.

Το λογότυπο «Αριστεία στην  Έρευνα» απονέμεται σε πανεπιστήμια και ερευνητικούς οργανισμούς που παρέχουν ένα ενισχυτικό και ευνοϊκό περιβάλλον εργασίας σε ερευνητές, μέσω της εφαρμογής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για τους Ερευνητές» και του «Κώδικα Δεοντολογίας για την Πρόσληψη Ερευνητών». 

Η ανανέωση της εν λόγω διάκρισης για τα επόμενα τρία χρόνια επιβεβαιώνει την τεράστια σημασία που αποδίδει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στον τομέα της επιστημονικής αριστείας,  μέσα από την κατάρτιση και την υψηλή τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού του στα πεδία της έρευνας.

Επιπρόσθετα, η διάκριση αυτή αναγνωρίζει την παροχή ευνοϊκών συνθηκών απασχόλησης στους ερευνητές του Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα διασφαλίζει τη βελτίωση και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και διαδικασιών, με απώτερο στόχο να καταστεί το Πανεπιστήμιο πόλος έλξης για ταλαντούχους ερευνητές στην περιοχή και την Ευρώπη γενικότερα.

Η αξιολόγηση αναφέρει, μεταξύ άλλων τα εξής: «Το EUC είναι ένα πολύ φιλόδοξο πανεπιστήμιο με πολύ σαφή και αποτελεσματικά μέτρα για την προώθηση της έρευνας.

Μερικές από τις πρωτοβουλίες για την καλλιέργεια της ερευνητικής κουλτούρας είναι πολύ εντυπωσιακές και αποτελούν παραδείγματα καλών πρακτικών». Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μόνο μη κρατικό πανεπιστήμιο και ένα από τα τέσσερα ιδρύματα στην Κύπρο που έχουν λάβει τη διάκριση αυτή.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News