Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας: «Ονειρευόταν να επιστρέψει ως προπονήτρια στα Χανιά» (βίντεο)

Κρήτη
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας: «Ονειρευόταν να επιστρέψει ως προπονήτρια στα Χανιά» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έσβησε αθλούμενη στο πανεπιστημιακό στάδιο της Κομοτηνής

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Χανίων και στον κόσμο του αθλητισμού ο ξαφνικός θάνατος 22χρονης Χανιώτισσας αθλήτριας στίβου το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο πανεπιστημιακό στάδιο Κομοτηνής από ανακοπή καρδιάς. Η 22χρονη, που ήταν φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης ,Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο τρίτο έτος , εντοπίστηκε νεκρή στο χώρο που πραγματοποιούσε την προπόνηση της. Συντετριμμένοι είναι οι φίλοι και προπονητές της άτυχης φοιτήτριας τόσο στα Χανιά όσο και στην Κομοτηνή, ενώ βαρύς είναι ο πόνος για την οικογένεια της στο μικρό χωριό των Παλαιών Ρουμάτων του δήμου Πλατανιά.

Την άτυχη Γεωργία, βρήκε ένας άνδρας που πήγε να αθληθεί, ενώ όταν εντοπίστηκε ήταν ήδη νεκρή και δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν. Ο κ. Σταύρος Καμπουραντώνης, Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κομοτηνής είπε στο ThrakiSports.gr πως «η ανταπόκριση μονάδας με δύο διασώστες ήταν άμεση. Χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής, η κοπέλα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο». Όπως επιβεβαιώνει ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου κ. Γιώργος Πατλάκας , «η κοπέλα διακομίστηκε νεκρή».

Η 22χρονη φέρεται να παρέμεινε χωρίς τις αισθήσεις της στο βρεγμένο ταρτάν για αρκετή ώρα μέχρι τη στιγμή του εντοπισμού της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φορούσε παπούτσια με καρφιά, ένδειξη ότι έκανε προπόνηση σε συνθήκες αγώνα - παρά την ισχυρή νεροποντή που έπληξε την ώρα της προπόνησης την Κομοτηνή. Μάλιστα φορούσε smart watch το οποίο κατέγραφε τους παλμούς της και το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών της αστυνομίας για να εξακριβωθεί η ακριβής ώρα θανάτου της.

Το νεαρό κορίτσι υπήρξε αθλήτρια στο τμήμα στίβου του Θησέα Περιβολίων στα Χανιά, ενώ πρόσφατα είχε βρεθεί στο Ηράκλειο για να λάβει μέρος στα αγωνίσματα των 100 και των 200 μέτρων καθώς και στην σκυταλοδρομία, συμμετέχοντας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στον αθλητικό κόσμο αλλά και στην οικογένεια του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής.

Η Κοσμήτορας της Σχολής Φυσικής Αγωγής κ. Ελένη Δούδα με ανακοίνωσή της αποχαιρετά εκ μέρους της σχολής την νεαρή φοιτήτρια: «Ανείπωτος o πόνος για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που αποχαιρετά ένα μέλος της οικογένειας του Κλασικού Αθλητισμού, την αθλήτρια Γεωργία Σολανάκη με καταγωγή από τα Χανιά Κρήτης, που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 22 ετών στο πανεπιστημιακό στάδιο, στο οποίο πραγματοποιούσε τις προπονήσεις της. Καλό σου ταξίδι, Γεωργία. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τη θλίψη και αυτόν τον βουβό πόνο που νιώθουμε όλοι στην καρδιά μας. Η πανεπιστημιακή κοινότητα της Σχολής και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης συγκλονισμένη εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια της φοιτήτριας για τον αδόκητο χαμό της».

Την 22χρονη Γεωργία αποχαιρετά με ανακοίνωση του και ο Σύλλογος Φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής «Σπύρος Λούης»:  «Αυτές τις στιγμές τα λόγια είναι περιττά. Άλλωστε τα λόγια δεν θα πάρουν τον πόνο και την θλίψη μακριά! Καλό ταξίδι Γεωργία. Συλλυπητήρια στους ανθρώπους της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θλίψη για τον άδικο χαμό της 22χρονης αθλήτριας και στο εθνικό στάδιο Χανίων

Βαρύ το κλίμα στον χώρο όπου η νεαρή κοπέλα έκανε τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό, στο εθνικό στάδιο Χανίων.  

https://www.youtube.com/watch?v=h3165st0rjY?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Ονειρευόταν να επιστρέψει ως προπονήτρια στα Χανιά

Η άτυχη 22χρονη έσβησε αθλούμενη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε ένα άδειο λόγω της καταρρακτώδους βροχής γήπεδο. Στα Χανιά, φίλοι και προπονητές της αδυνατούν να πιστέψουν πως το μοναχικό όπως το περιγράφουν κορίτσι, που λάτρευε τον στίβο, δεν θα επιστρέψει ποτέ στα γήπεδα που πέτυχε τις πρώτες του διακρίσεις. Ο Κώστας Κουτσουκλάκης , φίλος και παλιός προπονητής της, δήλωσε σοκαρισμένος από την απώλεια της αθλήτριας. «Υγιές κορίτσι ήταν ,δεν είχε ποτέ πρόβλημα. Έκανε πέντε χρόνια προπόνηση, δεν ήταν καινούρια αλλά και γενικά αυτόν τον καιρό δεν κάνουμε και πολύ δυνατές προπονήσεις» είπε, ενώ έκανε λόγο για ένα «καλό κορίτσι. Παλιότερα ήθελε να γίνει αστυνομικός αλλά από τότε που άρχισε να ασχολείται με τον στίβο ονειρευόταν να γίνει προπονήτρια».

Ο πρόεδρος του Ε.Α.Κ. Χανίων κ. Τάκης Σβουράκης εξέφρασε τα συλλυπητήρια της διοίκησης προς την οικογένεια της αθλήτριας ενώ δήλωσε συντετριμμένος από την είδηση της απώλειας της. «Είμαστε συντετριμμένοι όλοι στην διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων για το θλιβερό γεγονός για το οποίο ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί και πραγματικά μας συγκλόνισε» είπε ο κ. Σβουράκης ο οποίος περιέγραψε την 22χρονη Γεωργία ως μια αθλήτρια αφοσιωμένη στον στόχο της.  «Η ζωή της ήταν προπόνηση - σπίτι, αθλητισμός - σπίτι. Ήθελε να έρθει όσο πιο γρήγορα γίνεται για να γίνει προπονήτρια εδώ στα Χανιά» πρόσθεσε.

Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη οι αθλητές και αθλούμενοι να υποβάλλονται σε εξετάσεις ανά τακτά διαστήματα. «Ο λόγος για τον οποίο έχουμε εξοπλίσει όλους τους χώρους με απινιδωτές είναι αυτός. Πολλές φορές η καρδιά μας προδίδει. Όπως το έχουμε δει και με αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας» σημείωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων.

Η Χανιώτισσα φοιτήτρια θα επιστρέψει στην Κρήτη που θα την αγκαλιάσει για πάντα με το «Γιατί» του πρόωρου θανάτου της να πληγώνει τις καρδιές όσων τη γνώρισαν και κυρίως της οικογένειας της ,που λαχταρούσε να τη δει ξανά στα Χανιά και στα γήπεδα που τόσο αγαπούσε.

Ανακοπή καρδιάς αγνώστου δικαιολογίας

Η 22χρονη φοιτήτρια έσβησε από ανακοπή καρδιάς, αγνώστου δικαιολογίας σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Κιφνίδη που διενέργησε την νεκροψία-νεκροτομή. Οι λόγοι ωστόσο που προκάλεσαν την ανακοπή αναμένεται να προκύψουν από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν. «Ελήφθησαν ιστοτεμάχια, βιολογικά υγρά, αίμα, ούρα και θα βγάλουμε αποτέλεσμα. Δεν φαίνεται να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Υπολογίζω ότι μεταξύ 6 με 7 το απόγευμα ήταν η ώρα θανάτου, την βρήκαν αμέσως» είπε ο κ. Κιφνίδης.

Πηγές από τον χώρο του στίβου πάντως αναφέρουν ότι η νεαρή αθλήτρια καταπονούσε το σώμα της κάνοντας συχνά προπόνηση ακόμη και υπό συνθήκες που οι περισσότεροι αθλητές αποφεύγουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News