Ανδρέας Ξανθός για το φονικό στο Αργουλίο Μυλοποτάμου

Ελλάδα
Ανδρέας Ξανθός για το φονικό στο Αργουλίο Μυλοποτάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το φονικό στο Αργουλιό Ρεθύμνου, τοποθετήθηκε ο Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια ενός 22χρονου Κρητικού, πατέρα ενός αγοριού μερικών μόνο εβδομάδων, ο οποίος έπεσε νεκρός, το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουνίου, από τα πυρά 44χρονου συντοπίτη του, έξω από το σπίτι της αδελφής του, στο Αργουλιό Ρεθύμνου. Η προχθεσινή ημέρα (Κυριακή της Πεντηκοστής 12 Ιουνίου), από ημέρα χαράς και γιορτής που συνιστά για τους κατοίκους του οικισμού του Μυλοποτάμου, όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Πεντηκοστής, μετατράπηκε σε ημέρα ανείπωτης οδύνης.

Για το φονικό στο Αργουλιό Ρεθύμνου, τοποθετήθηκε ο Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός.

«Πίσω από τον τραγικό και άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου στον τόπο μας, υπάρχει αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, μια βαθύτερη κοινωνική παθογένεια: Eίναι η παράνομη οπλοκατοχή, είναι η ευχερής πρόσβαση στα όπλα και η κοινωνικά αποδεκτή χρήση τους.

Η μόνη αποτελεσματική απάντηση σ’ αυτόν τον θανάσιμο παραλογισμό, είναι η κοινωνική συστράτευση (Πολιτείας, τοπικών αρχών, εκπαιδευτικού συστήματος, κοινωνίας των πολιτών για την οριστική εξάλειψη του φαινομένου. Είναι στο χέρι μας να μην συνεχίσουμε «μοιραίοι και άβουλοι αντάμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News