Επιβεβαίωση Οικονόμου για αγροτική επιδότηση Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει διαδικασία εξαίρεσης

Ελλάδα
Επιβεβαίωση Οικονόμου για αγροτική επιδότηση Μητσοτάκη: Δεν υπάρχει διαδικασία εξαίρεσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα και αφορούσαν σε αγροτικές επιδοτήσεις που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2020-2021, ύψους 8.500 ευρώ

Στην επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων που ήθελαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να αιτήθηκε και να έλαβε αγροτική επιδότηση για το 2020-2021, προχώρησε την Τρίτη 14 Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένειά του και πέρασαν στην ιδιοκτησία του, αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση για ένα διάστημα από αυτά τα δικαιώματα.

Για τα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα για αγροτικές επιδοτήσεις που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ύψους 8.500 ευρώ, αλλά και το ποια είναι η λογική της συγκεκριμένης απόφασης από εν ενεργεία πρωθυπουργό, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι η λογική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ο Πρωθυπουργός ενεργοποιεί πολλά χρόνια, τα τελευταία 10 χρόνια, ιστορικά δικαιώματα (είναι όρος αυτός της ΚΑΠ) σε ότι αφορά την προϋπόθεση για την καταβολή αγροτικών ενισχύσεων, από αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένεια του και πέρασαν στην ιδιοκτησία του, δεν υπάρχει διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση για ένα διάστημα από αυτά τα δικαιώματα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου επί του θέματος:

«Είναι η λογική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Ο Πρωθυπουργός ενεργοποιεί πολλά χρόνια, τα τελευταία 10 χρόνια, ιστορικά δικαιώματα (είναι όρος αυτός της ΚΑΠ) σε ότι αφορά την προϋπόθεση για την καταβολή αγροτικών ενισχύσεων, από αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένεια του και πέρασαν στην ιδιοκτησία του, δεν υπάρχει διαδικασία κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση για ένα διάστημα από αυτά τα δικαιώματα. Κάθε χρόνο καταθέτεις στο ΟΣΔΕ την δήλωση, βάση αυτή της δήλωσης ενεργοποιείς τα δικαιώματα και παίρνεις τις αγροτικές ενισχύσεις. Δεν υπάρχει τρόπος κάποιος να πει ότι διακόπτεται για ένα χρονικό διάστημα και να επανέλθει αργότερα. Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ΚΑΠ στην χώρα μας και οι ενισχύσεις που απορρέουν από αυτή, το κατανοούν και το γνωρίζουν πλήρως αυτό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News