Νέες δηλώσεις Ερντογάν: Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να καταπατήσει τα δικαιώματα μας

Ελλάδα
Νέες δηλώσεις Ερντογάν: Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να καταπατήσει τα δικαιώματα μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν επιτρέπουμε με τη βία, με διάφορα κόλπα και με απειλές να μας πάρουν αυτό που μας ανήκει» είπε σήμερα ο Ερντογάν

Αδιάκοπη και καθημερινή είναι η αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ενώ σήμερα μνημόνευσε τη Συνθήκη των Σεβρών και το 1922 για να καταλήξει λέγοντας ότι «δεν επιτρέψαμε να πάρουν υπό τον έλεγχο τους την χώρα όσοι ήταν ενθουσιασμένοι και ερωτευμένοι με την Συνθήκη των Σεβρών».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Ερντογάν, μιλώντας στην τελετή για τις γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα είπε χαρακτηριστικά:

«Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους, μεγαλώσαμε την χώρα μας, την κάναμε δυνατή και ανεξάρτητη. Παλέψαμε με τη νοοτροπία που ήταν η αιτία η Τουρκία να παραμείνει έξω από την ομπρέλα ευημερίας και ασφάλειας, μετά τον Β᾽ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές και κατά των ΗΠΑ σημειώνοντας πως "με τις επιχειρήσεις στην Συρία χαλάσαμε τις προσπάθειες να περικυκλώσουν την χώρα μας με ζώνη τρομοκρατών (σ.σ.: Κούρδοι)».

«Πέρα των συνόρων μας σε όσους μας λένε «τι κάνετε εκεί»; Απαντήσαμε '«ναι, όποιος και αν μας ενοχλεί πέρα των συνόρων μας, είμαστε έτοιμοι να πάμε και εκεί», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο νέο τουρκικό γεωτρύπανο τόνισε πως αποφασίστηκε να ονομαστεί Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ. «Aυτή τη στιγμή βρίσκεται στο λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνης και γίνονται οι τεχνικές προεργασίες πριν τις γεωτρήσεις. Με τη βοήθεια του Θεού με την έναρξη του έργου κι αυτού του πλοίου μας θα πραγματοποιήσουμε τις έρευνες μας πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και αποδοτικά" πρόσθεσε.

«Ως μια χώρα που είναι περιτριγυρισμένη από τρεις θάλασσες, κάνουμε αισθητή την παρουσία μας όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην Αν. Μεσόγειο. Υποστηρίζουμε σε κάθε πλατφόρμα τα δικαιώματα μας όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων» σημείωσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο και για «ληστές»: «Η στάση μας στο ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρο και δίχως καμία αμφιβολία. Εμείς δεν απλώνουμε το χέρι μας στα δικαιώματα κανενός, αλλά ούτε επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας οι ληστές. Δεν επιτρέπουμε με τίποτα με βία, με διάφορα κόλπα και με απειλές να μας πάρουν αυτό που μας ανήκει».

//--> //-->

Νέα τουρκική προβοκάτσια: «Οι Έλληνες σκότωσαν Αφγανό μετανάστη στον Έβρο»

Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας 13 Ιουνίου, τουρκικά ΜΜΕ με πρώτο το DHA μετέδωσαν ότι η ελληνική πλευρά άνοιξε πυρ και σκότωσε Αφγανό παράνομο μετανάστη, κοντά στα σύνορα της Αδριανούπολης και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Alibey. Από την πλευρά τους τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλουν «ψηλά» τη συγκεκριμένη είδηση χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν άλλες πληροφορίες.

Διαψεύδεται από τις ελληνικές Αρχές δημοσίευμα τουρκικών ΜΜΕ, σύμφωνα με το οποίο ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν Αφγανό μετανάστη, κοντά στα σύνορα της Αδριανούπολης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Έλληνες άνοιξαν πυρ κατά ομάδας Αφγανών που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα. Το υποτιθέμενο θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ, εξέπνευσε.

Θεοδωρικάκος για Τουρκία: «Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο»

Με αφορμή την είδηση που προέβαλλαν τα τουρκικά ΜΜΕ αναφορικά με πυροβολισμούς που δέχθηκε Αφγανός παράτυπος μετανάστης από την ελληνική πλευρά στην περιοχή της Ανδριανούπολης, ο κ. Θεοδωρικάκος σημειώνει πως «η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».

Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία έχει βεβαρημένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».

Υπενθυμίζεται, πως από την πρώτη στιγμή της μετάδοσης της συγκεκριμένης είδησης από τα τουρκικά ΜΜΕ, η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι ουδέποτε υπήρξε περιστατικό με πυροβολισμούς στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Όπως επισημαίνει το CNN Turk το συμβάν σημειώθηκε στο χωριό Αλιμπέι, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Ουζουνκιοπρού της Ανδριανούπολης. Εκεί, ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που επιχειρούσε να περάσει παράνομα τα σύνορα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον σοβαρό τραυματισμό οκτώ ατόμων.

Φωτογραφία αρχείου AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News