Κακοκαιρία «Genesis»: Έπεσαν 8.300 κεραυνοί έως το απόγευμα του Σαββάτου

Ελλάδα
Κακοκαιρία «Genesis»: Έπεσαν 8.300 κεραυνοί έως το απόγευμα του Σαββάτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχές και καταιγίδες στην Αττική κατά την δεύτερη ημέρα της κακοκαιρίας «Genesis» - 8.300 κεραυνοί έως το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιουνίου 2022

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Σάββατο 11 Ιουνίου με τα ισχυρότερα φαινόμενα να σημειώνονται στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, στην Εύβοια και στο Βόρειο Αιγαίο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έως τις 18:30 περίπου το μεγαλύτερο ύψος βροχής μεταξύ των σταθμών του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr καταγράφηκε στην Πάρνηθα (52 χιλιοστά) και ακολούθησε η Στενή Ευβοίας (51 χιλιοστά), η Ραφήνα (50 χιλιοστά), η Θάσος (47 χιλιοστά), τα Δίκαια Έβρου (42 χιλιοστά) και ο Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής (41 χιλιοστά).

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής:

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 8.300 κεραυνούς έως την ίδια ώρα.

Όπως φαίνεται στον χάρτη που παρουσιάζει την πυκνότητα κεραυνών, οι περισσότεροι ανιχνεύθηκαν στην Θράκη, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News