Ανακριτής για τον θάνατο Βαλυράκη: «Τον σκοτώσατε με δόλο» - Αίτημα άρσης της απόφασης θα καταθέσουν οι δύο αλιείς

Ελλάδα
Ανακριτής για τον θάνατο Βαλυράκη: «Τον σκοτώσατε με δόλο» - Αίτημα άρσης της απόφασης θα καταθέσουν οι δύο αλιείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησής τους αναμένεται να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι δύο αλιείς, οι οποίοι προφυλακίστηκαν για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, καθώς δεν αποδέχονται την κατηγορία

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησής τους οι δύο αλιείς, οι οποίοι προφυλακίστηκαν για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, καθώς δεν αποδέχονται την κατηγορία, ωστόσο την ίδια ώρα το σκεπτικό του ανακριτή μετά την απολογία των δύο ανδρών ήταν καταπέλτης.

Ειδικότερα, χωρίς καμία αμφιβολία για την ενοχή των δύο αλιέων ο ανακριτής, Χαλκίδας ζήτησε την προφυλάκιση των δύο αλιέων οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, την ώρα που στο σκεπτικό του κάνει λόγο για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο ανακριτής θεωρεί ότι οι δύο κατηγορούμενοι, χτύπησαν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα διαπληκτίστηκαν μαζί του όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News. Ο ίδιος περιγράφει: «Ενεργώντας με πρόθεση από κοινού, έχοντας κοινό δόλο και μετά από συνεννόηση, με συγκλίνουσες ενέργειες και ενώ βρισκόσασταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τον σκοτώσατε».

Παράλληλα προσθέτει: «Προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούταν με το σκάφος του "Μίνα" και, αφού παρεμποδίσατε την πορεία ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους, διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια με την χρήση ενός ξύλινου κονταριού τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του».

Στο σκεπτικό του δικαστικού λειτουργού παρατίθενται οι καταθέσεις των δύο αυτοπτών μαρτύρων. Ο ένας μάλιστα κατέθεσε και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στον ανακριτή δύο φορές, αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δύο αλιείς και είδε να τον χτυπούν με κοντάρι και ο Σήφης Βαλυράκης να πέφτει στην θάλασσα.

Οι κατηγορούμενοι πάντως, αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται. Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Γιάννης Γλύκας αναφέρει: «Θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί μία καθαρά δικαστική πλάνη και όχι κάτι άλλο. Ανακριτική και εισαγγελική αρχή έσφαλαν και με τα στοιχεία, τα οποία στην πορεία θα καταθέσουμε, θα ανατρέψουμε τα μέχρι τώρα δεδομένα και η αρχική εκτίμηση περί προσωρινής κρατήσεως των δύο εντολέων μου θα ανατραπεί συθέμελα και οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο πρέπει να αποφυλακιστούν, αλλά θα αθωωθούν και στο δικαστήριο».

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News