Πανελλήνιες 2022: Στη μάχη των εξετάσεων και κρατούμενοι των φυλακών της Αγιάς στα Χανιά (βίντεο)

Κρήτη
Πανελλήνιες 2022: Στη μάχη των εξετάσεων και κρατούμενοι των φυλακών της Αγιάς στα Χανιά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φέτος για πρώτη φορά λειτούργησε εξεταστικό κέντρο, στον χώρο της βιβλιοθήκης, για να έχουν τη δυνατότητα οι κρατούμενοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις», δήλωσε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο Διευθυντής Καταστήματος Κράτησης Χανίων, Γιώργος Κονταξάκης.

Στην μάχη των Πανελλήνιων εξετάσεων μπήκαν και οι κρατούμενοι στις φυλακές Αγυιάς στα Χανιά, οι οποίοι εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίων, στον χώρο της βιβλιοθήκης, για πρώτη φορά οργανώθηκε εξεταστικό κέντρο και τρεις κρατούμενοι, μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στις φυλακές, συμμετείχαν την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις Πανελλήνιες 2022.

«Φέτος για πρώτη φορά αποφασίστηκε από τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τον διευθυντή των φυλακών, να λειτουργήσει εδώ εξεταστικό κέντρο για να έχουν τη δυνατότητα οι κρατούμενοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις», δήλωσε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο Διευθυντής Καταστήματος Κράτησης Χανίων, Γιώργος Κονταξάκης.

«Οι μαθητές έχουν κάνει μάθημα εδώ, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στις φυλακές. Για τα διαδικαστικά συνεργάστηκαν με το Εσπερινό Λύκειο Χανίων από όπου πήραν τους κωδικούς και είναι υποψήφιοι του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας», εξηγεί ο κ. Κονταξάκης αναλύοντας τη διαδικασία.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News