Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πότε ξεκινάει σε τουρισμό και εστίαση - Τι αλλάζει

Οικονομία
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πότε ξεκινάει σε τουρισμό και εστίαση - Τι αλλάζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηφιακή κάρτα εργασίας από τον Ιούνιο του 2023 θα ισχύει στους κλάδους του τουρισμού, στην εστίαση, σε εταιρίες security, αλλά και σε ασφαλιστικές εταιρείες, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης

Ψηφιακή κάρτα εργασίας από τον Ιούνιο του 2023 θα ισχύει στους κλάδους του τουρισμού, στην εστίαση, σε εταιρίες security, αλλά και σε ασφαλιστικές εταιρείες, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο RGC που διεξάγεται στην Πάτρα.

«Αποτελεί μέτρο επανάσταση», τόνισε ο υπουργός, καθώς όπως ανέφερε, θα σταματήσουν οι εργοδότες να λειτουργούν εις βάρος των εργαζομένων και να δηλώνουν τα 8ωρα ως 4ωρα.

Όπως εξήγησε, η κάρτα εργασίας θα φέρει ξανά την εργατική δικαιοσύνη, καθώς θα καταγράφεται ο χρόνος εργασίας, οι υπερωρίες, ενώ θα είναι «ψηφιακά» αποθηκευμένα τα συγκεκριμένα δεδομένα για δέκα χρόνια.

Επανέλαβε επίσης, πως αναμένεται αύξηση των κύριων συντάξεων από το 2023, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τις αυξήσεις 7% που είδαν οι συνταξιούχοι με τον νόμο Βρούτση, τις αυξήσεις για εργαζόμενους συνταξιούχους, αλλά και τα βοηθήματα που δόθηκαν για χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις, ανέφερε πως το 2021 έφθαναν τις 150.000, ενώ τώρα υπολογίζονται σε 60.000. «Τώρα θα τρέξουμε να τελειώσουμε μέχρι το καλοκαίρι για να πάρουν σειρά οι επικουρικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την παρέμβασή του στο συνέδριο RGC στην Πάτρα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως για φέτος τουλάχιστον, δεν φαίνεται να «ξεπαγώνουν» οι τριετίες καθώς δεν αναμένεται να πέσει η ανεργία κάτω από 10%.

Φωτογραφία αρχείου Rawpixel 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News