Ενέργεια: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα εξοικονόμησης στο Δημόσιο

Οικονομία
Ενέργεια: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα εξοικονόμησης στο Δημόσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θα ανακοινώσουν το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας που θα εφαρμοστεί στο Δημόσιο

Σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θα ανακοινώσουν το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας που θα εφαρμοστεί στο Δημόσιο και που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προ ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα παρέχει αυξημένη χρηματοδότηση στους φορείς της γενικής κυβέρνησης (υπουργεία, δήμους κ.λπ.) που θα ακολουθήσουν τις συστάσεις και θα μειώσουν την κατανάλωσή τους.

Στα βήματα που βαδίζουν Ιταλία και Ισπανία

Ο στόχος περιορισμού της κατανάλωσης θα αξιολογείται με βάση την κατανάλωση την αντίστοιχη περίοδο περασμένων ετών, καθώς δεν υπάρχουν δεδομένα ενεργειακής κατανάλωσης για τα δημόσια κτίρια. Το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, κινείται στη λογική των αντίστοιχων της Ιταλίας και της Ισπανίας και θα θέτει περιορισμούς στα ανώτερα επίπεδα θέρμανσης τον χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι για τα δημόσια κτίρια, περίπου στους 19 και 26 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα. Πέρα από τα δημόσια κτίρια, αντίστοιχοι στόχοι και συστάσεις εξοικονόμησης αναμένεται να τεθούν και για τον οδικό φωτισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News