Τουρκική προκλητικότητα: Στο στόχαστρο της προπαγάνδας η Κρήτη

Κρήτη
Τουρκική προκλητικότητα: Στο στόχαστρο της προπαγάνδας η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πλήρη στρατικοποίηση του νησιού μας, σε μια προσπάθεια στοχοποίησης της Τουρκίας, κάνουν λόγο δημοσιεύματα και αντιδράσεις στη γειτονική μας χώρα, αντιστρέφοντας τελείως την πραγματικότητα

Με ένα ρεσιτάλ προκλητικής αντιστροφής της κατάστασης και των δεδομένων, στο οποίο είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι “στοχοποιεί” τα σχέδια και τις κινήσεις περαιτέρω στρατιωτικής-επιχειρησιακής ενίσχυσης της Κρήτης ως ελληνική προσπάθεια στοχοποίησης της Τουρκίας (!), συνεχίζεται η πολεμική ρητορική, σε πολιτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο, στη γειτονική μας χώρα.

Μια ρητορική που έχει ξεπεράσει πλέον για τα καλά τα εσκαμμένα και τα όρια, και εξελίσσεται πλέον σε ένα συντονισμένο πόλεμο προπαγάνδας, στον οποίο επιστρατεύονται, πέρα φυσικά από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, και άλλα κυβερνητικά στελέχη, κυβερνητικοί εταίροι, απόστρατοι αξιωματικοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης!

“Βροχή” πέφτουν πραγματικά τις τελευταίες ημέρες τα δημοσιεύματα, με βαρύγδουπους τίτλους και περιεχόμενο σε τουρκικά ΜΜΕ που αναπτύσσουν μια άκρως εμπρηστική ρητορική, καλώντας ενίοτε ακόμα και σε στρατιωτικές κινήσεις κατά της χώρας μας, ενώ κεντρική θέση στο “κάδρο” της οργανωμένης στοχοποίησης έχει και το νησί μας.

Η Κρήτη μπήκε για τα καλά στο “στόχαστρο” της εφημερίδας “Γενί Σαφάκ”, η οποία σε σχετικό ρεπορτάζ της υποστηρίζει ότι το νησί «στρατιωτικοποιείται πλήρως», προκειμένου «να στοχοποιήσει την Τουρκία, υποστηρίζοντας τις προκλητικές δραστηριότητες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν την επέκταση της στρατιωτικής Βάσης της Σούδας, η οποία έχει παραδοθεί στις ΗΠΑ, και την κατασκευή μιας δεύτερης ναυτικής βάσης στο νησί».

Παραπέμπουν μάλιστα στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι «στόχος είναι η διεύρυνση της Σούδας και η κατασκευή μιας νέας βάσης. Αντιμετωπίζουμε μια επικίνδυνη αντιπαράθεση με την Τουρκία. Επομένως, η δεύτερη ναυτική βάση είναι απαραίτητη τόσο για τις σημερινές φρεγάτες όσο και για τις φρεγάτες που θα πάρουμε στο μέλλον».

Στο πλαίσιο της εμπρηστικής ρητορικής της Άγκυρας και το CNN Turk, με τον πολιτικό αναλυτή Χακάν Μπαϊρακτσί να αναφέρει σε σχέση και με την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών δεσμών, ότι «η Τουρκία, για να αντιμετωπίσει αυτή το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά εδώ και να πει πως “εγώ δεν είμαι επιθετική χώρα”. Tότε θα ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική, θα καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Επιπλέον, στην εσωτερική πολιτική θα πει πως “δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα, απλά της έδωσα μήνυμα πως, αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική, εγώ θα κάνω αυτά”».

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Cumhuriyet” δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο “Βήμα από την Ελλάδα για αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο: Εκδόθηκε Navtex”. Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην ελληνική Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, πέριξ των νησιών Ρόδο, Κάρπαθο και Καστελόριζο, τη στιγμή που «η πολιτική ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες». Η ελληνική κίνηση χαρακτηρίζεται ως ένα πρόσθετο βήμα που θα «αυξήσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σημειώνεται ακόμα ότι στα ελληνικά ΜΜΕ η Navtex παρουσιάζεται ως μία προσπάθεια με «στόχο να εμποδίσει» την Τουρκία να προβεί σε πιθανές γεωτρήσεις/σεισμικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, δημοσιογράφος της ίδιας εφημερίδας σε ανάρτησή τους στο Twitter δημοσιεύει γράφημα στο οποίο απεικονίζει τουρκικές σημαίες σε «νησιά, νησίδες και βράχους που δεν παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με συνθήκες».

Απάντηση με ΝΟΤΑΜ - Αυξημένη αεροναυτική παρουσία μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου

Με την επιθετική ρητορική της Άγκυρας να κλιμακώνεται καθημερινά, η Αθήνα διαμηνύει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις με ηρεμία και αποφασιστικότητα.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να προλάβει ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η πολεμική τουρκική στρατιωτική άσκηση “ΕΦΕΣ” στο Αιγαίο απέναντι από ελληνικά νησιά, που έχει ως κύριο σενάριο την απόβαση σε ελληνικό έδαφος με τη χρήση μεγάλου αριθμού στρατευμάτων.

Η Ελλάδα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για αεροναυτικές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Κρήτης και Καστελόριζου, οι οποίες θα βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega. Αυτό σημαίνει ότι στην περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης από τον Ιούνιο και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις επιφανείας και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που θα ελέγχουν κάθε κίνηση στην περιοχή και θα είναι έτοιμα να απαντήσουν σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας.

Δεν πρόκειται φυσικά για μια τυχαία κίνηση, καθώς οι εκτιμήσεις των αναλυτών συγκλίνουν στο ότι ο Ερντογάν ετοιμάζεται να ακολουθήσει μια τακτική ανάλογη του 2020, με αποστολή ερευνητικού σκάφους στην Ανατολική Μεσόγειο, είτε κοντά στο Καστελόριζο είτε κοντά στην Κρήτη, στην περιοχή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News