«’Έβρος νούμερο 2»: Σε ετοιμότητα οι αρχές με το νέο σχέδιο τριών επιπέδων

Ελλάδα
«’Έβρος νούμερο 2»: Σε ετοιμότητα οι αρχές με το νέο σχέδιο τριών επιπέδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σενάρια ο προγραμματισμός και οι νέοι σχεδιασμοί των Ελληνικών αρχών με φόντο το ερχόμενο «θερμό» καλοκαίρι

Σε ετοιμότητα Αστυνομία και Λιμενικό με νέες προσεγγίσεις και στρατηγικές να πέφτουν στο τραπέζι, στον απόηχο της βιτριολικής ρητορικής που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα.

Ως πιθανό σενάριο εξετάζουν τα αρμόδια υπουργεία και ο στρατός το ενδεχόμενο υποκίνησης, από την τουρκική πλευρά, ενός μαζικού κύματος μετακίνησης από την Τουρκία προς την Ελλάδα, κατ’ αναλογία των γεγονότων της άνοιξης του 2020.

//--> //-->

Ειδικότερα, οι αστυνομικές αρχές του Έβρου έχουν επικαιροποιήσει την στρατηγική έκτακτης ανάγκης έχει οριστεί ήδη από πέρυσι, η οποία βασίζεται σε τρία επίπεδα αντίδρασης ανάλογα με το μέγεθος των μεταναστευτικών πιέσεων κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Πρώτο επίπεδο: Στην αστυνόμευση των συνόρων μετέχουν ένστολοι που ήδη υπηρετούν στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης

Δεύτερο επίπεδο: Ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών του Εβρου με δυνάμεις από τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης - Ενεργοποίηση αστυνομικών σωμάτων από ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα σε περίπτωση γενικευμένης κρίσης

Τρίτο επίπεδο:  Μετακίνηση ειδικών μηχανημάτων καταιονισμού της ΕΛΑΣ από την Αθήνα προς χρήση στον Έβρο, όπως επίσης και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πέραν όσων βρίσκονται ήδη στη διάθεση των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

Ο Έβρος λοιπόν έχει θωρακιστεί από 1600 συνοριοφύλακες ράμπο που έχουν μάλιστα και συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ο καθένας δηλαδή ξέρει την θέση που θα λάβει τον ρόλο, τον τομέα ευθύνης του, τον οπλισμό, τον εξοπλισμό, αλλά ακόμα και το όχημα που θα χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες λαμβάνουν μάλιστα ειδική εκπαίδευση από στελέχη της ΕΚΑΜ που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν προσομοιώσεις επιθέσεων, αμυντικές τακτικές, χρήση όπλων, παγιδεύσεις και ακινητοποιήσεις.

Την επόμενη εβδομάδα θα δουλευτούν σενάρια αποτροπής μαζικών εισχωρήσεων παράτυπων μεταναστών σε παραποτάμιες περιοχές του Εβρου, εκεί που δεν υπάρχει φράχτης.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News