Ελλάδα

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Το θύμα ξέσπασε σε λυγμούς βγαίνοντας από το δικαστήριο

Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη με την απολογία του κατηγορούμενου

Η ιστιοπλόος που έχει καταγγείλει τον κατηγορούμενο κλήθηκε από το δικαστήριο σε συμπληρωματική κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα της έδρας, τα οποία προέκυψαν κατά την αποδεικτική διαδικασία.

Δίκη προπονητή: Η μάρτυρας ρωτήθηκε εκ νέου για τα περιστατικά που καταγγέλει

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρτυρας ρωτήθηκε εκ νέου για τα περιστατικά που καταγγέλει με τα ερωτήματα της έδρας να εστιάζονται στο εάν σε βάρος της ασκήθηκε βία από τον προπονητή. Ο κατηγορούμενος εξ αρχής έχει αποδεχθεί την ενοχή του για τα άλλα δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Η νέα κατάθεση της ιστιοπλόου διήρκεσε περίπου ένα δίωρο, με τη νεαρή γυναίκα στο τέλος να ξεσπά σε κλάματα.

Στο πλευρό της, εκτός από τους οικείους της βρέθηκε για ακόμα μία φορά η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου και μέλη γυναικείων οργανώσεων.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας και οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Δίκη προπονητή: Μέλος του Δ.Σ. του ναυτικού ομίλου Ωρωπού κατέθεσε έμαθε για την καταγγελία από τα ΜΜΕ

Μέλος του Δ.Σ. του ναυτικού ομίλου Ωρωπού, κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τίποτα και πως έμαθε από τα ΜΜΕ την ύπαρξη της καταγγελίας της νεαρής αθλήτριας.

«Ενημερώθηκα από τις ειδήσεις για την ύπαρξη καταγγελίας. Ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψη μου κάτι σχετικό, ούτε είχε υπάρξει ενημέρωση για τους λόγους απομάκρυνσης του προπονητή. Τους είχα δει να κάνουν βόλτα στην παραλία. Είχαν σχέση, κυκλοφορούσαν σαν ζευγαράκι», ανέφερε μάρτυρας υπεράσπισης.

Η έδρα τον κάλεσε σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον πατέρα της καταγγέλλουσας, ο οποίος είχε έντονη δραστηριότητα στον όμιλο.

Μάρτυρας: Με κάλεσαν τηλεφωνικά και μου είπαν ότι ο προπονητής πρέπει να φύγει γιατί κάτι έγινε με τον πατέρα της καταγγέλλουσας. Στις φήμες στηριζόμενος θεώρησα ότι υπήρξε ζήτημα στη σχέση πεθερού - γαμπρού και δεν ρώτησα λεπτομέρειες.

Εισαγγελέας: Πώς επιτρέψατε όλοι να φύγει ένας τόσο καλός προπονητής;

Μάρτυρας: Αφού ήταν ιδιαίτερες οι σχέσεις…

Εισαγγελέας: Επαναλαμβάνετε ότι ήταν ενήμεροι μέσω άλλου μέλους και από συμβούλιο;

Πατέρας: Ναι. Ήταν όλοι τους ενήμεροι, από τον Τ. αρχικά και μια εβδομάδα μετά στο συμβούλιο.

Μάρτυρας: Όχι δεν ισχύει και υπάρχει βιβλίο καταγραφής. Το διοικητικό συμβούλιο έγινε για την έλευση νέου προπονητή.

Πρόεδρος: Μήπως σας είπε τότε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι. Ουδέποτε ενημερωθήκαμε.

Εισαγγελέας: Άρα προκύπτει από τα έγγραφα αν έγινε συμβούλιο…

Πατέρας: Καμία φορά το έφερνε το βιβλίο καταγραφής, άλλοτε έγραφε σε χαρτιά… γενικά ήταν ανοργάνωτος… όταν ήταν νηφάλιος..

Εισαγγελέας: Ε τώρα το χαλάτε όμως…

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, ο οποίος μαζί με την συνάδελφό του Βάσω Πανταζή υπερασπίζονται νομικά τον κατηγορούμενο προπονητή, αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα διαμαρτυρόμενος για σχόλια που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο ότι «το δικαστήριο εξοντώνει τα θύματα του βιασμού» καθώς και ότι «η υπεράσπιση έχει τη συνήθη επιθετική και απαξιωτική στάση προς την καταγγέλουσα».

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι η υπεράσπιση συναινεί στο αίτημα και η συμπληρωματική κατάθεση της ιστιοπλόου να δοθεί κεκλεισμένων των θυρών.

 Όμως μιλώντας σε υψηλούς τόνους χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα τα σχόλια που προσβάλλουν την πορεία του στη μάχιμη δικηγορία και τη στάση του στην παρούσα δίκη, καταλήγοντας ότι «για την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του και της διαδρομής του, θα αποχωρήσω από τη δίκη καθόλη τη διάρκεια της κατάθεσης της καταγγέλλουσας για να μην ξαναδώ τα αίσχη στο διαδίκτυο. Θα οριστικοποιήσω στα επόμενα στάδια της δίκης αν θα αποχωρήσω οριστικά από τη διαδικασία ή όχι».

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Πέμπτη με την απολογία του κατηγορούμενου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια