Power Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 14 Ιουνίου - Η διαδικασία

Οικονομία
Power Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 14 Ιουνίου - Η διαδικασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την αναδρομική ενίσχυση των οικιακών καταναλωτών με επιδότηση έως 600 ευρώ - Σε 15 ημέρες πρέπει να γίνουν οι αιτήσεις - Τι προβλέπει, όλες οι λεπτομέρειες

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσης δημοσιεύθηκε η απόφαση για τις τεχνικές λεπτομέρειες της επιδότησης ρεύματος και της επιστροφής έως 600 ευρώ από τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η επιδότηση για το ρεύμα αφορά την περίοδο κατανάλωσης από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 και η αίτηση θα γίνεται σε ειδική εφαρμογή του gov.gr.

Η εφαρμογή θα ξεκινήσει να λειτουργεί μετά την 14η Ιουνίου 2022 και οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η πληρωμή των δικαιούχων πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όσοι έχουν ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα – μετά την αφαίρεση των φόρων- έως 45.000 ευρώ. Υπ’ όψιν λαμβάνεται η φορολογική δήλωση του 2020.

Αν ο υπόχρεος υποβάλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά φόρων για το 2021.

Τα στοιχεία εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020, λαμβάνονται υπόψη, όπως έχουν δηλωθεί έως την 1η Μαΐου 2022.

Τα στοιχεία φορολογικής κατοικίας, καθώς και του εισοδήματος φορολογικού έτους 2021, λαμβάνονται υπόψη, όπως έχουν δηλωθεί, μέχρι τη στιγμή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης κάθε δικαιούχου.

Τα βήματα της αίτησης για Power Pass

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet για να μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, είτε είστε ενοικιαστής, είτε ιδιοκτήτης. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
  • ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
  • αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται
  • θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφερόμενος
  • θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022

Εκτός από τους κωδικούς Taxisnet, θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα και τα εξής:

  • ΑΦΜ
  • IBAN τραπεζικού λογαριασμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News