Απάντηση Αθήνας στον Τσαβούσογλου: «Μη νόμιμες οι τουρκικές αιτιάσεις»

Ελλάδα
Απάντηση Αθήνας στον Τσαβούσογλου: «Μη νόμιμες οι τουρκικές αιτιάσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο επιστολές έχει αποστείλει η ελληνική πλευρά στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, με τις οποίες απορρίπτει το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας

Αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου, όσον αφορά την «διασύνδεση» της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών και των παρακείμενων νήσων του Αιγαίου με την δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης των νησιών αυτών, επισημαίνεται ότι η Ελληνική πλευρά έχει αποστείλει δύο επιστολές στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με τις οποίες απορρίπτει το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας, τονίζουν διπλωματικές πηγές.

«Οι δύο επιστολές της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ υπογραμμίζουν με σειρά από νομικά επιχειρήματα ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς δεν στέκουν νομικά, έχουν καθαρά αναθεωρητικά κίνητρα και τροφοδοτούν έτι περαιτέρω την αστάθεια που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε ειρωνικά στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια περί τουρκικής προκλητικότητας, λέγοντας: «Έχουν μεγάλη επιτυχία στο κλάμα». Όπως είπε ο ίδιος, «ερχονται και σε αγκαλιάζουν, όταν όμως γυρίζουν την πλάτη, μίσος, ψέματα, συκοφαντίες. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές που αρμόζουν στους πολιτικούς. Αν η Ελλάδα απαντήσει “αντρίκια” στις επιστολές που γράψαμε και δεν τερματίσει τις παραβιάσεις της, εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την κυριαρχία των νησιών».

Συνεχίζοντας την ανήθικη προπαγάνδα κατά της χώρας μας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για αμφισβητούμενη κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου.

Ο γνωστός για τα ανιστόρητα παραληρήματά του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει κόμπλεξ κατωτερότητας και για το λόγο αυτό βγαίνει καθημερινά και επιτίθεται στην... αθώα Τουρκία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News